Zwitsers beachvolleybal herenduo in de achtste finales

Zwitsers internationaal Kwadwo Dua schitterde in de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League dubbele doelpuntenmaker, Ludogorets Razgrad faalde echter. De 27-jarige spits en zijn team verloren na verlenging thuis met 7-2 van Karabach Agdam in de derde kwalificatieronde.

Duah scoorde in de 13e minuut om de stand op 1-1 te brengen en zette de Bulgaarse kampioen tien minuten later zelfs op voorsprong met een strafschop. Dit duurde echter niet lang. In de eerste helft van de extra tijd draaide de bezoekende ploeg de zaken om met twee doelpunten. Omdat de heenwedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Ludogorets, ging de wedstrijd in de verlenging nadat de tweede helft doelpuntloos eindigde. Daar namen de kampioenen uit Azerbeidzjan met vier doelpunten de beslissing.

Ook de play-offs gemist Jose Mourinho met Fenerbahce Istanboel. De 19-voudig Turkse kampioen, die in de vorige ronde FC Lugano uitschakelde, dramatisch uitgeschakeld door Lille. Een eigen doelpunt van Bafodé Diakité uit Lille bezorgde de traditionele club uit Istanboel een late voorsprong. In de slotfase van de verlenging maakte de Canadees Jonathan David gelijk met een strafschop. Frankrijk moest sinds de 109e minuut in de minderheid spelen vanwege een rode kaart. (ram/sda)