WTA roundup: Emma Raducanu trekt zich terug uit opener Guadalajara

Emma Raducanu uit Groot-Brittannië kon haar eerste wedstrijd sinds de Australian Open niet afmaken en viel dinsdag uit in de derde set van haar wedstrijd in de openingsronde tegen Daria Saville uit Australië in Abierto Akron Zapopan in Guadalajara, Mexico.

De wedstrijd duurde 3 1/2 uur toen Raducanu stopte. Hij is eerder behandeld aan zijn linkerbeen/heup.

Raducanu leidt met 7-5, 5-3, 30-15 in de tweede set, twee punten van de overwinning. Hij kon de wedstrijd niet afsluiten en verspeelde vervolgens een 3-1 voorsprong in de tiebreak.

In de derde set brak Raducanu het openingsspel voordat Saville terugsloeg voor 2-2. Saville stond al met 4-3 voor toen de wedstrijd eindigde.

Raducanu, 19, is de regerend US Open-kampioen. Hij struikelde in de tweede ronde van het eerste grote toernooi van het jaar, de Australian Open, mede door een blaar op zijn rechterhand.

Andere winnaars van de eerste ronde in Guadalajara zijn onder meer derde reekshoofd Sara Sorribes Tormo uit Spanje, vierde reekshoofd Camila Osorio uit Colombia, Xinyu Wang uit China, Chloe Paquet uit Frankrijk en Hailey Baptiste/Caroline Dolehide uit de Verenigde Staten.

Qatar TotalEnergies Open

Topklasser Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland boekte een 6-2, 6-2 overwinning tegen de Franse Alize Cornet in haar wedstrijd in de tweede ronde in Doha, Qatar.

De toernooikampioen van 2020 pakte 24 van de 29 punten op zijn eerste service en heeft nog nooit een pauzepunt gehad in de wedstrijd van 74 minuten. Sabalenka’s volgende tegenstander is de Zwitser Jil Teichmann, die de Belg Alison Van Uytvanck versloeg met 7-6 (9), 7-5.

Zaad 8 Ounces Jabeur uit Tunesië behaalde een 1-6, 7-5, 6-3 overwinning tegen Aliaksandra Sasnovich uit Wit-Rusland. Andere toplopers waren onder meer nr. 2 Barbora Krejcikova uit Tsjechië, nr. 3 Paula Badosa uit Spanje, nr. 6 Maria Sakkari van Griekenland, nr. 7 Iga Swiatek uit Polen, nr. 9 Jessica Pegula, nr. 14 Coco Gauff, nr. 15 Jelena Ostapenko uit Letland en No. 16 Elise Mertens uit België.

Andere ongeplaatste winnaars op dinsdag waren Tereza Martincova uit Tsjechië, Daria Kasatkina uit Rusland en Madison Brengle, die won door walkover toen de 12e geplaatste Victoria Azarenka uit Wit-Rusland zich terugtrok met een heupblessure.