WK-kwalificatie: Kylian Mbappé neemt Frankrijk mee naar Qatar – VOETBAL

Ballershow van megasterren!

Vierdoelheld Kylian Mbappe (22) leidde Frankrijk naar het WK.

De superspits van PSG maakte in de eerste helft drie goals (6, 12, 32) tegen Kazachstan, scoorde 8-0 (87) en scoorde. Voor de overweldigde voetbaldwergen maakt het gewoon MBAPPENG, PENG, PENG, PENG!

De wereldkampioenen van 2018 zullen zeker als groepswinnaars doorstoten naar Qatar met een 8-0 overwinning. Echte ster Benzema scoorde tweemaal (55′, 59′), Rabiot na een corner (75′).

Sterk: Mbappé gaf de bal door aan een bevuilde Griezmann die veilig 7-0 draaide (84e). In de 88e minuut werd Mbappé vervangen door een staande ovatie.

Montenegro 2-2 Nederland

Deze groep is leuk tot het einde!

Nederland zette een 2-0 voorsprong in op Montenegro en een veilig WK-ticket voor Qatar. Uiteindelijk krijgt de buitenstaander slechts 2:2. In 2018 miste Oranje de WK-finale op gênante wijze, nu ligt de volgende knock-out misschien om de hoek!

Het begon goed: oud-Bremer Klaassen viel op de grond. Op het videobeeld is te zien dat de overtreding plaatsvond in het strafschopgebied. Barça-ster Memphis Depay omgezet met een penalty (25e). Daarna scoorde hij met een schoffel om er 2-0 van te maken (54).

Maar toen stapte Montenegro op en stond binnen vier minuten (82′, 86′) weer op het veld. TWEE NAAR TWEE! Dinsdag is er dus een hamerslag om de WK-kwalificaties: Nederland (1,20 punten) tegen Noorwegen (3,18 punten).

00:41

“Hij schommelt!”
Zware ijsaankondiging tegen Flick

Bron: IMAGE

Turkije 6-0 Gibraltar

Ook Turkije-coach Stefan Kuntz (59) is blij met het Nederlandse resultaat. Zijn team versloeg Gibraltar met 6-0 en sprong op doelsaldo naar de tweede plaats in Groep G. Concurrent Noorwegen (zonder de geblesseerde Erling Haaland) faalde tegelijkertijd tegen Letland (0-0).

Scorers tijdens de festiviteiten van Kuntz: Aktürkoglu (11), Dervisoglu (38, 41), Demiral (65), Serdar Dursun (81) en Müldür (84).

Vergroten
Nog steeds ongeslagen als bondscoach van Turkije: Stefan Kuntz

De coach had voor de wedstrijd gezegd dat de kwalificatie voor het WK een “klein wonder” zou zijn. Nu zou in ieder geval deelname aan de play-offs werkelijkheid kunnen worden. Daar speelt de tweede plaats in de groep tegen de andere drie deelnemers, waarbij de twee Nations League-winnaars zich niet meteen kwalificeren.

Dinsdag moet Turkije de groepsfinale in Montenegro winnen (20:45). Noorwegen speelt tegelijk met Nederland. Wat een gekke combinatie…

Andere resultaten:

België – Estland 3:1. Door deze overwinning kan België niet meer uitgeschakeld worden van de eerste plaats in Groep E. Wales (14 punten) en Tsjechië (11) strijden nog om de tweede plaats. Benteke (11′), Carrasco (53′) en BVB-ster Thorgan Hazard (74′) scoorden voor België toen Heaven een doelpunt tegen kreeg (70′).

Wales – Wit-Rusland 5:1

Bosnië-Herzegovina – Finland 1:3