WK-kwalificatie: Engeland met schone lakens – Spanje en België soeverein | voetbal nieuws

De volgende throwback voor Italiaanse EM-helden, European Vice Champions England, staat in de rij. Ook Spanje en België vertoonden geen zwakte.

Terwijl de Three Lions met hun vijfde overwinning in hun vijfde WK-kwalificatiewedstrijd (4-0 tegen Andorra) een duidelijk pad naar Qatar baanden, wisten de EK-kampioenen in Zwitserland alleen een doelpuntloos gelijkspel te behalen.

Hoewel Squadra Azzurra drie dagen na het 1-1-gelijkspel tegen Bulgarije een sterke prestatie neerzette, verijdelde de geweldige Yann Sommer een aantal grote kansen voor Italië. Ook de doelman van Borussia Mönchengladbach redde de penalty van Jorginho (53′).

Weinig troost voor Italië: de ploeg van coach Roberto Mancini handhaafde de voorsprong in Groep C met elf punten (na vijf wedstrijden) voor Zwitserland (7 punten uit 3 wedstrijden) en is ongeslagen in hun 36e interland – een wereldrecord. Italië leed hun laatste nederlaag tot nu toe in september 2018 tegen Portugal.

Engeland door naar kwalificatie

Engeland daarentegen vertoont geen zwakte. Ze versloegen de afterwork-voetballer uit Andorra met 4-0 (1-0) op Wembley. Jesse Lingard (18/78), aanvoerder Harry Kane (72/strafschoppen) die in de tweede helft inviel en jongeling Bukayo Saka (85e) scoorde voor Engeland, dat in alle opzichten uitblonk, en zo hun vijfde overwinning op vijf veilig stelden spellen.

De ploeg van manager Gareth Southgate leidt Groep I met 15 punten wanneer ze woensdag (20:45 uur) Polen (10 punten) ontmoeten met topscorer Robert Lewandowski in Warschau. De aanvaller van Bayern München scoorde tweemaal in een 7-1 (4-0) overwinning op San Marino en kwam in de tweede helft tot rust.

Spanje behoudt kansen op groepswinst

De Spanjaarden konden bij rust ook nog schakelen in hun 4-0 (3-0) overwinning op Georgië. Drie dagen na de 1-2 achterstand in Zweden, de eerste nederlaag in een WK-kwalificatiewedstrijd in 28 jaar, onderging het Iberische team de enorme druk en vanaf het begin in Badajoz lieten ze geen twijfel bestaan ​​over hun derde overwinning in de vijfde kwalificatiewedstrijd.

Met tien punten uit vijf wedstrijden behoudt de ploeg van coach Luis Enrique hun kansen om de groep aan te voeren, hoewel Zweden, dat dit weekend geen wedstrijd had, alle drie hun vorige wedstrijden had gewonnen.

België soeverein vooruit

In Groep E boekte België een belangrijke overwinning in een 3-0 (2-0) overwinning op Tsjechië. Met 13 van de 15 mogelijke punten staan ​​de Rode Duivels voor. In de race om de tweede plaats, die deelname aan de WK-play-offs garandeert, heeft Wales nu de beste kaarten met steraanvaller Gareth Bale.

De Real Madrid-aanvaller leidde zijn team bijna in zijn eentje naar een tweede overwinning in drie kwalificatiewedstrijden met een hattrick. Het doelpunt van Bale in de derde minuut van de toegevoegde tijd bezegelde de last-minute 3-2 (1-2) overwinning van zijn team op Wit-Rusland. Twee eerdere penalty’s zorgden ervoor dat Wales de eerste drievoudige treble maakte in een WK-kwalificatiewedstrijd sinds Ian Rush (6-0 tegen de Faeröer) in 1992.

Roemenië volgt Duitsland groep

Roemenië houdt een kleine kans op een WK-ticket in de Duitse Groep J. De ploeg van hoofdcoach Mirel Radoi versloeg Liechtenstein met 2-0 (2-0) in Boekarest.

Alin Tosca (11) en Cristian Manea (18) verzegelden snel een 2-0-voorsprong, met hetzelfde resultaat won Duitsland donderdag na 90 minuten van de underdogs uit het Koninkrijk. Dragos Nedelcu van tweedeklasser Fortuna Düsseldorf werd niet gespeeld door de Roemenen.

Roemenië klom op naar de derde plaats met hun derde overwinning in vijf wedstrijden en hervat woensdag tegen Noord-Macedonië. Het nog nutteloze Liechtenstein werd later te gast in Armenië.