WK Hockey: België versloeg Japan met 5-0, Duitsland versloeg Japan met 3-0

APK, 15 januari 2023, 08:19 uur IST

Credits: Twitter / @TheHockeyIndia

Bhubaneswar: Titelverdediger België versloeg Korea met 5-0 om hun WK-verdediging in stijl te beginnen, terwijl tweevoudig kampioen Duitsland regerend kampioen Aziatische Spelen Japan met 3-0 versloeg, hier op zaterdag.

Korea stond België pas aan de rust toe om de score te openen, maar de wereldkampioen en de Europese Olympische kampioen scoorden respectievelijk twee en drie doelpunten in het derde en vierde kwart om uiteindelijk een overtuigende overwinning te behalen in Poule B in het Kalinga-stadion.

Vijf verschillende spelers scoorden voor de Belgische nummer twee van de wereld met drie doelpunten uit open spel. Hendrickx Alexander opende de rekening voor België in de eerste minuut van het derde kwart voordat Cosyns Tanguy in de 42e minuut een velddoelpunt scoorde.

Daarna barstte het Koreaanse verzet los en België woedde in het slotkwart met doelpunten van Van Aubel Florent (49, strafcorners), Dockier Sebastien (51, velddoelpunten) en De Sloover Arthur (57, velddoelpunten).

In de tweede Poule B-wedstrijd die in het Kalinga-stadion werd gespeeld, vielen er tot de rust geen doelpunten. Grambusch Mats bezorgde de Duitse nummer vier van de wereld in de 35e minuut de leiding door een strafcorner om te zetten voordat Ruhr Christopher vijf minuten later een velddoelpunt scoorde.

Prinz Thies (48e minuut) sloot vervolgens de zaak af met een veldinspanning in het laatste kwart toen nummer 16 van de wereld Japan er niet in slaagde het net te vinden.