wedstrijdverslag | Fribourg – Agdam

Eerst geleverd, dan wankel: ondanks een sterke daling van de prestaties na een sterke start, vierde SC Freiburg een succesvolle comeback in de Europa Cup na 3192 dagen niet te hebben gespeeld.

De verrassende koplopers van de Bundesliga wonnen al vroeg in de groepsfase van de Europa League met 2-1 (2-1) van de Azerbeidzjaanse kampioen Qarabag Agdam.

Vincenzo Grifo (7e) met een penalty en Ritsu Doan (15e) scoorden voor Freiburg, die zich voor het laatst plaatste voor de groepsfase in 2013 – maar zich niet kwalificeerde voor de knock-outfase. Marko Vesovic (39) was succesvol voor Qarabag. Na de competitiewedstrijd van zondag tegen Borussia Mönchengladbach moet Freiburg het volgende week donderdag in de tweede groepswedstrijd opnemen tegen Olympiacos Piraeus.

“Qarabag heeft een heel goed team, een heel goed systeem. We hadden deze wedstrijd echt verwacht. We speelden heel goed in de eerste 20 minuten”, zei SC-coach Christian Streich: “Over het algemeen was het geen ongepaste overwinning omdat we erg goed tegen de bal. We zijn blij om te beginnen met een overwinning.”

Freiburg vroeg succesvol dubbele aanval

Voor een menigte van 32.800 gingen de gastheren vanaf het begin aanvallend te werk. Maximilian Eggestein veroorzaakte na 23 seconden en Doan (2e) al vroeg gevaar voor het doel van de bezoekers. Kort daarna scoorde Grifo vanaf dat punt. Scheidsrechter Erik Lambrechts (België) kreeg een penalty na bestudering van de video van een overtreding op Matthias Ginter.

Slechts twee minuten nadat hij op voorsprong kwam, miste de Japanner Doan een geweldige kans om een ​​seconde te scoren voor een Freiburgse kant, die onder druk handelde en die, afgezien van een langdurige blessure, ook zonder Roland Sallai moest spelen. en Manuel Gulden. Even later deed Doan een betere en bekwamere solo-inspanning.

Halverwege de eerste helft ontspande de ploeg van coach Christian Streich aanvankelijk, maar daarna werd Freiburg passief. In de 32e minuut kreeg Abdellah Zoubir de eerste kans voor Qarabag. Kort daarna strafte Vesovic de flegmatische fase van de gastheer af. Eggestein en SC-doelman Mark Flekken zagen er bij het incasseren niet goed uit.

Freiburg brengt leiderschap in de loop van de tijd

Vroeg in de tweede helft waren er vanuit Freiburgs oogpunt geen tekenen van verbetering. Kwabwena Owusu maakte bijna gelijk voor Azerbeidzjan (47′). Ook in de volgende minuten hing de gelijkmaker nog in de lucht. Te weinig komen uit Freiburg.

Na ongeveer een uur kwamen ook de gasten los en ging de wedstrijd door een fase zonder echte hoogtepunten. Pas in de 69e minuut zorgde Grifo opnieuw voor opschudding met een trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Freiburg wist de voorsprong immers nog beter te managen.