VS bereiken kwartfinales WK basketbal voor dames, terwijl België angst overleeft

Sydney, 24 sep (UrduPoint / Pakistan Point News – 24 sep 2022): Titelhouders Verenigde Staten zijn zaterdag doorgegaan naar de kwartfinales van het WK basketbal voor dames met een comfortabele 77-63 overwinning op China in Sydney, terwijl België overleefde de schrik tegen Puerto Rico.

Na het verslaan van België en Puerto Rico, staan ​​de Amerikanen voor een zwaardere Groep A-test tegen het ontluikende China, dat wordt beschouwd als de grootste bedreiging van de Verenigde Staten voor een 11e wereldtitel.

Maar de drievoudig titelverdediger nam de leiding voor 21.000 toeschouwers met een capaciteit van 21.000.

Nervous Belgium, dat in 2018 de halve finale bereikte, behield een spannende 68-65 overwinning op Puerto Rico voor een tweede opeenvolgende overwinning na verlies tegen de Verenigde Staten op dag één.

De machtige VS orkestreerde hun overwinning op China met een dominante eerste helft om hun 25e opeenvolgende World Cup-overwinning te boeken – sinds 2010 – en het eerste team te worden dat zich kwalificeerde voor de laatste acht.

Ze leidden bij de rust met 44-25 voordat ze de late rally van China dwarsboomden.

A’ja Wilson (20 punten, acht rebounds) en Chelsea Gray (12 punten, zes rebounds) maakten hun debuutsterren in het 10-daagse toernooi.

De Amerikaanse bondscoach Cheryl Reeve prees de verdediging van zijn team, die een Chinese ploeg belemmerde die de mijlpaal van een eeuw had bereikt in hun eerdere overwinningen tegen Zuid-Korea en Bosnië en Herzegovina.

“Onze verdediging blijft geweldig. We zijn moeilijk om tegen te spelen en dat is onze identiteit”, zei hij.

Li Meng (21 punten) en Wang Siyu (17 punten) voerden het Chinese team aan, dat terugviel tot een 2-1 record.

“Er is een groot verschil met de eerste twee wedstrijden. Onze spelers zullen veel leren van deze wedstrijd”, aldus China-coach Zheng Wei.

Met een jeugdige flair en een hoog octaangehalte, wordt algemeen verwacht dat China de VS zal testen.

Maar Amerika had alle antwoorden en werd gestimuleerd door de terugkeer van Wilson, Gray en Kelsey Plum, die hun eerste optredens maakten nadat ze vrijdagochtend met een jetlag in Sydney aankwamen na de overwinning van Las Vegas Aces in de WNBA Finals.

Gray toonde geen spoor van vermoeidheid met een driepunter voor de Verenigde Staten, die binnen twee minuten met 11-0 voorstonden.

Geduwd door de luidruchtige fans op de tribunes, probeerde China wanhopig in de verdediging te blijven, maar aanvaller Alyssa Thomas domineerde rond de ring om de voorsprong van de Verenigde Staten in de eerste helft uit te breiden.

Amerika was ongebruikelijk koel van het veld in het derde kwartaal en China profiteerde ervan om in de enkele cijfers te komen.

Maar de Verenigde Staten legden de voet aan de grond met de eerste negen punten van het laatste kwartaal en sloegen de late uitdaging van China om hun ongeslagen reeks te behouden, weg.

België heeft een zwaardere taak tegen de betere Puerto Ricanen, die hun eerste WK-wedstrijd wonnen in hun opener tegen Bosnië en Herzegovina.

Ze snoof grote teleurstelling toen de driepunter van Arella Guirantes Puerto Rico een voorsprong van 62-61 bezorgde, maar België kaatste terug via Kyara Linskens, die spectaculair was met 24 punten en 13 rebounds.

De beste vier teams van elk van de twee groepen gaan door naar de kwartfinales.

In de andere groep A-wedstrijd was Leeseul Kang niet te stoppen met 37 punten om Zuid-Korea zonder overwinning naar een overwinning van 99-66 op Bosnië en Herzegovina te leiden.

De overwinning nieuw leven ingeblazen Zuid-Korea’s campagne en brak een 11-game losing streak op het evenement sinds 2010.