Volkenbond: Gebroeders Hernández leiden Frankrijk naar finale – FOOTBALL INTERNATIONAL

Wat een gek spel!

Wereldkampioen Frankrijk won de halve finales van de Nations League tegen België met 3-2 na een knotsgekke comeback in Turijn. Na een 2-0 achterstand draaide “Equipe tricolore” het duel na rust volledig om.

Eerst sprak alles voor België!

07:23

Nieuwsgierige scène in het Spaans
Kijk wat er gebeurt na dit gejuich!

Bron: BILD / DAZN / Sportdigital

37 minuten: De Bruyne speelde vanuit het midden op rechts naar Carrasco, die door het midden naar binnen trok en de bal in een korte hoek wegzonk om op voorsprong te komen. Koundé deed een schot lichtjes van richting veranderen, maar ook Lloris werd met de verkeerde voet gepakt.

Slechts drie minuten later dubbele slag! Na een pass van de Bruyne won Lukaku in de zestiende minuut te gemakkelijk van Bayern-professional Hernandez met een bodytrick en haalde hij de bal op humoristische wijze onder de lat langs Lloris – 2:0.

Frankrijk, met supersterren Mbappé, Benzema, Griezmann en Pogba, kwam pas na rust echt op voorsprong – en maakte al na zeven minuten gelijk.

62 minuten: Mbappe bedient Benzema in het midden. De centrumspits won van drie of vier Belgen, maar vond het gaatje met zijn schot uit de bocht en maakte het af met een schot in de rechterhoek.

Nadat Tielemans Griezmann met zijn rechtervoet in het strafschopgebied raakte en hem neerhaalde, kende de Duitse scheidsrechter Daniel Siebert de penalty toe na tussenkomst van de VAR en zag de foto’s – de juiste beslissing. Mbappé nam de verantwoordelijkheid en schoot een precieze corner met een krachtig schot om er 2:2 (69) van te maken.

Toen iedereen naar de extra tijd keek, maakte Theo Hernández (broer van Bayern-professional Lucas) de waanzin perfect!

90 minuten: Pavard passeerde de bal op volle snelheid naar het centrum. Denayer stuiterde via de eerste paal en stuurde de bal voor Theo Hernández, die vanaf 15 meter de rechterhoek inzonk!

Frankrijk treft Spanje in de finale op zondag (20.45 uur / ARD). “La Furia Roja” (Engels: de Red Fury) won woensdag met 2-1 van Europees kampioen Italië.