Voetbalnieuws: Eriksen viert comeback met Blitztor – Qatar, Engeland en Spanje wint | voetbal nieuws

287 dagen na zijn hartaanval op het EK voetbal viert Christian Eriksen zijn comeback in het Deense nationale team.

Nog geen twee minuten nadat hij inviel als invaller scoorde de 30-jarige in de 2:4 (1:3) in Amsterdam tegen Nederland met een schot in de hoek (47).

Maar de overwinning was niet genoeg want Stefan Bergwijn (16/71), Nathan Ake (29) en Memphis Depay (37, strafschoppen) brachten Oranje met succes in de eerste test van het WK. Voormalig Bundesliga-professional Jannik Vestergaard (20′) maakte er voorlopig 1-1 van. Ook Eriksen raakt de paal (74′).

Eriksen, die is uitgerust met een defibrillator, keerde pas medio februari terug naar het Premier League-voetbal bij FC Brentford. Hij heeft geen gezondheidsproblemen meer. “Natuurlijk was ik niet teruggekomen als ik niet had geweten dat ik terug kon komen zonder dat mij iets ergs overkwam. Alles is in orde om weer te kunnen spelen”, aldus Eriksen. Door de coronabesmetting en quarantaine in Engeland kwam hij te laat bij het EM-halvefinalistenteam.

Eriksen zakte op 12 juni in de eerste groepswedstrijd van Denemarken op het EK in Kopenhagen tegen Finland in elkaar en moest nieuw leven worden ingeblazen. Hij ontsnapte ternauwernood aan de dood.

België alleen met een gelijkspel

Nummer één van de wereld België begon het WK-jaar met teleurstelling. De derde op het WK 2018 kwam niet verder dan 2:2 (1:1) in de test in Ierland, ondanks dat hij tweemaal de leiding nam.

In de laatste vijf interlands was er slechts één overwinning. Ex-Dortmund Michy Batshuayi (12′) en Hans Vanaken (58′) scoorden voor België, dat begon met Dedryck Boyata uit Berlijn en Thorgan Hazard uit Dortmund. Chiedozie Ogbene (35′) en Alan Browne (85′) scoorden voor Ierland.

Na het verlies van het EK van afgelopen zomer in de kwartfinales van eventueel Europees kampioen Italië (1-2) en de vierde plaats in de Nations League-finale, bereidt de ploeg van coach Roberto Martinez zich vol vertrouwen voor op het WK in Qatar (21 november). tot 18 november). december) komt in aanmerking.

Overwinning op Bulgarije: groot succes voor WK-hosts Qatar

Acht maanden na het WK heeft Qatar thuis een respectabele overwinning behaald. De gastheren van het WK verslaan Bulgarije met 2-1 (1-0). Akram Afif (27′) bezorgde de thuisploeg de leiding bij Ar-Rayyan met een penalty, Kiril Despodov (60′) zorgde voor de gelijkmaker voor Bulgarije. Boualem Khoukhi (74′) maakt het winnende doelpunt.

Vorig jaar bereikte Qatar de halve finales van de Gold Cup in de VS, waar ze met 1-0 verloren van de gastheren. Ze eindigden als derde tijdens de repetities van de Arab Cup in hun thuisland in december – dankzij een recordbrekende 5-4 penalty shootout-overwinning tegen de Afrikaanse kampioen Egypte.

Engeland wint tegen Zwitserland: Kane op record

Dankzij doelman Harry Kane won het Engelse voetbalelftal alsnog een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwitserland en maakte na zeven wedstrijden een einde aan de ongeslagen reeks van het Zwitserse team. In een duel tussen de twee WK-kandidaten won de ploeg van coach Gareth Southgate zaterdagavond met 2-1 (1-1) voor 90.000 toeschouwers in het Wembley Stadium in Londen. Zwitserland daarentegen leed zijn eerste nederlaag in de achtste wedstrijd onder geselecteerde coach Murat Yakin, die het overnam na het EK begin augustus 2021.

Tottenham-scorer Kane besliste de wedstrijd met een strafschop in de 78e minuut en maakte gelijk met de Engelse legende Bobby Charlton op de lijst van all-time goalscorers. Alleen Wayne Rooney versloeg hem met 53 goals. Eerder kreeg Steven Zuber helaas de bal op zijn arm tijdens verdedigende actie in het strafschopgebied. Breel Embolo uit Mönchengladbach kopte de Zwitser, die met vijf Bundesliga-spelers begon, in de 22e minuut op voorsprong. Vlak voor rust maakte Luke Shaw de gelijkmaker voor de Three Lions (45+1).

Beide teams kwalificeerden zich aan het eind van het jaar als groepswinnaar voor het WK in Qatar. Op 1 april worden in Doha acht WK-groepen met 32 ​​deelnemers geloot.

Joker Olmo schiet Spanje voor overwinning op Albanië

Bundesliga-invaller Dani Olmo leidde het Spaanse nationale voetbalteam al vroeg in de WK-voorbereidingen naar een hardwerkende overwinning. Met een schitterend schot in de hoek (90) verzekerde Leipziger de ploeg van coach Luis Enrique met 2-1 (0-0) tegen Albanië. Acht maanden voor de start van het WK laat Furia Roja nog veel te wensen over.

Ferran Torres (75′) zette de gastheren op voorsprong in Barcelona voordat Myrto Uzuni (85′) de gelijkmaker maakte via een slapstick-goal. De Spaanse verdediger Pau Torres kopte het in een verdedigende flop.

De Albanezen met Klaus Gjasula uit Darmstadt kregen vlak voor rust een goede kans op voorsprong toen Sokol Cikalleshi net een voorzet miste (43′). Ondanks hun duidelijke voorsprong en veel balbezit hadden de Spanjaarden moeite om eersteklas doelkansen te creëren.