Voetbal: Kane redt Engeland, België zit vast terwijl WK-voorbereidingen doorgaan

LONDEN (AFP) – Harry Kane zette een blessuretijdstraf om in Engeland’s all-time recordscorer en behaalde zaterdag (26 maart) een 2-1 overwinning op zijn landgenoot Zwitserland, terwijl België en Kroatië gelijkspel kregen. tekenen.

Kane scoorde vanaf de penaltystip en bracht Engeland op 49, waarmee hij Gary Lineker voorging en tweede met Bobby Charlton.

Alleen Wayne Rooney maakte met 53 goals meer goals voor Engeland.

Breel Embolo zette Zwitserland op voorsprong in Wembley na 22 minuten in een door bezoekers gedomineerde eerste helft voordat Luke Shaw in blessuretijd de gelijkmaker maakte.

Kane herstelde de orde met zijn winnaar in de 78e minuut, maar coach Gareth Southgate hoopt dat dit slechts een zeldzame fout is van zijn tweede plaats op het EK 2020, die dinsdag Ivoorkust ontvangt in een andere vriendschappelijke wedstrijd.

“Je moet altijd klaar staan ​​voor elke kans. Sancties zijn een geweldige manier om doelpunten te maken, ik heb veel geoefend en eraan gewerkt”, zei Kane.

“Het is een geweldig bedrijf om bij te zijn, erg trots om dat te doen, maar we kijken uit naar het volgende. Een groot volgend jaar om meer caps en meer goals te behalen. Ik ben klaar voor dinsdag, maar het hangt af van de manager.”

België stond twee keer aan kop in Dublin, maar stond nog steeds met 2-2 voor Ierland.

Spelend zonder de invloedrijke Kevin de Bruyne, die is uitgerust voor het internationale venster, nam België de leiding na 12 minuten via Michy Batshuayi die langs Seamus Coleman schoof en Caoimhin Kelleher versloeg in het Ierse doel.