Tuchel belooft Lukaku te beschermen als spits terugkeert naar Chelsea XI na controverse over interview

Chelsea-baas Thomas Tuchel wil graag verder met de controverse die Romelu Lukaku veroorzaakte toen hij de spits woensdag terugbrengt naar de basis van de Blues.

Lukaku kwam onder vuur te liggen op Stamford Bridge toen in Italië een interview werd uitgezonden waarin enkele sterke meningen over de club en zijn manager naar voren werden gebracht.

Hij heeft Chelsea’s weekendduel met Liverpool gemist en zal voor de club spelen wanneer ze het opnemen tegen Tottenham in de Carabao Cup.

Wat gezegd werd?

“Tegen zijn oude coach [Antonio Conte]… hij was onze speler, dit was zijn plan (om te spelen), maar het was ook het laatste spelplan en het werkte niet!” legde Tuchel uit aan Luchtsporten.

“We zouden dit interview 100 keer kunnen bekijken, het zou niet beter worden en het zou het niet beter maken.

“We kunnen onze focus verleggen, we accepteren dat dit gebeurt en we hebben genoeg redenen om positief te blijven en hem nu te beschermen, want hij is een sleutelspeler en we willen dat hij een sleutelspeler wordt.”

Grotere afbeelding

De Belgische spits zorgde voor opschudding na uitzending van zijn interview met Luchtsporten vorige week toen hij zei dat hij niet blij was met de tactiek van Tuchel.

Hij sprak ook de sterke wens uit om terug te keren naar Inter, waar hij twee succesvolle jaren doorbracht en de Scudetto in 2020/21 ophief voordat hij terugkeerde naar Chelsea.

Te midden van een sterke reactie op zijn opmerkingen, bood Lukaku zijn excuses aan en legde hij uit in een bericht op sociale media: “Aan de fans, mijn excuses voor de teleurstelling die ik heb veroorzaakt.

“Je kent de relatie die ik met deze club had sinds mijn tienerjaren, dus ik begrijp heel goed dat jullie van streek zijn. Uiteraard is het nu aan mij om uw vertrouwen te herstellen en zal ik elke dag mijn best doen om betrokkenheid te tonen. trainingsveld en in wedstrijden om ervoor te zorgen dat we de wedstrijd winnen.

“Ik bied mijn excuses aan aan de manager en aan mijn teamgenoten en de ploeg, want ik denk niet dat dit het juiste moment is en ik wil hier vanaf komen om ervoor te zorgen dat we voetbalwedstrijden gaan winnen en dat ik op de best mogelijke manier voor het team presteer.” manier. manieren.”

Verder lezen

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.