Timothy Castagne uit België had een operatie van 6 uur nodig, had problemen kunnen hebben met het beëindigen van zijn carrière

België begon hun Euro 2020-campagne met een indrukwekkende 2-0 overwinning op Rusland. Romelu Lukaku scoorde tweemaal in de wedstrijd, wat de overwinning voor Roberto Martinez en zijn mannen vergemakkelijkte. De Belgische Rode Duivels kregen echter een tegenslag in de wedstrijd, toen hun rechtsback Timothy Castagne in aanvaring kwam met de Rus Daler Kuzyaev, waardoor de Belg geblesseerd raakte. De Leicester-man werd uit de wedstrijd teruggetrokken en verdere röntgenfoto’s onthulden dat de Belg slechts 15 cm verwijderd was van zijn blessure die zijn carrière beëindigde.

Update van Timothy Castagne

Het hoofd van de Belg kwam in aanvaring met de Rus, waardoor hij ernstig gewond raakte aan zijn oog. Aanvankelijk werd aangenomen dat Timothy Castagne een dubbele breuk had, maar zijn röntgenscan toonde aan dat er 3-4 breuken in zijn rechter koker waren. Roberto Martinez bevestigde in zijn pre-match interview dat de Belg aan de kant zal staan ​​voor het toernooi omdat hij minstens 6 weken nodig heeft om te herstellen van de blessure. De blessure van Timothy Castagne zal zeker een enorme klap zijn voor het Belgische team, aangezien hij een belangrijk onderdeel van het team is en ook voor Thomas Meunier werd geselecteerd in de Euro 2020-wedstrijd tegen Rusland.

Timothy Castagne Blessure: Wanneer keert de Belg terug?

Volgens rapporten duurde de operatie van Timothy Castagne 6 uur in Sint-Petersburg. Het medisch team was sceptisch over het uitvoeren van de operatie vanwege de zwelling rond zijn ogen, maar ging toch door. Roberto Martinez bevestigde dat de operatie een succes was. De blessure zal tussen de 6 en 8 weken nodig hebben om te genezen, maar Castagne hoopt terug te keren naar Leicester in hun openingswedstrijd tegen Wolves.

Castagne was dit jaar fenomenaal voor Leicester, de rechtsback speelde in 27 Premier League-wedstrijden en is een vaste waarde in de line-up van Brendan Rogers. Zijn indrukwekkende vorm leverde hem een ​​plaats op in de Belgische ploeg en hij was indrukwekkend tot de 25e minuut, waar hij een blessure opliep die zijn eerste competitieve start voor België in internationale competitie verkortte.

België kwalificeert zich voor de ronde van 16

De overwinning van België in hun wedstrijd tegen Denemarken verzekerde hun plaats in de ronde van 16. Na slechts 2 minuten van de wedstrijd te hebben gescoord, hield Denemarken de druk op het Belgische team vast en kwam het in de eerste helft dicht bij veel doelpunten. De zaken veranderden echter in de tweede helft toen De Bruyne inviel en onmiddellijk indruk maakte door te scoren en een assist te geven om België te helpen met 2-1 te winnen van Denemarken.

België speelt vervolgens op maandag 21 juni om 22.00 uur lokale tijd tegen Finland [Tuesday, June 22 at 12:30 AM] in het Sint-Petersburg Stadion, Rusland.

Afbeelding tegoed: Team Castagne/Twitter