Thibaut Courtois eist respect na Champions League-winst van Real Madrid tegen Liverpool | Voetbal Nieuws

Thibaut Courtois zei dat hij de Champions League-overwinning van Real Madrid op Liverpool nodig had om “mijn naam te respecteren”, en beweerde dat hij die in Engeland niet heeft.

De Belgische international produceerde een verbluffende vertoning toen Real Madrid hun 14e Champions League-titel won en Liverpool met 1-0 versloeg op een chaotische nacht in Parijs.

Courtois vuurde 24 schoten op hem af van een vastberaden Liverpool-kant en maakte negen reddingen – waardoor de Reds dit seizoen de kans om de drievoudige trofeeën te winnen werd ontzegd.

Na Real naar de overwinning te hebben geleid, vertelde de doelman BT Sport: ”Ik denk dat ik gisteren in de persconferentie zei dat toen Madrid naar de finale ging, we die wonnen. ‘Ik sta aan de goede kant van de geschiedenis.

“Ik zag vandaag veel tweets binnenkomen die zeiden dat ik zou worden gedenigreerd, maar ik denk dat het andersom is.

“Vandaag moest ik de finale winnen voor mijn carrière, voor al het harde werk – om mijn naam te eren, want ik denk niet dat ik veel respect heb in Engeland.”

Afbeelding:
Marcelo van Real Madrid wint de Champions League na het verslaan van Liverpool

Real kwam zaterdagavond in het duel nadat het dit seizoen tot La Liga-kampioen werd gekroond, waarbij Courtois 16 keer de nul hield in 36 optredens.

De doelman schitterde niet alleen in de Champions League-finale, hij hield de hele competitie vijf keer de nul.

Hij voegde eraan toe: “Ik kreeg veel kritiek, zelfs na een geweldig seizoen door te zeggen dat ik niet goed genoeg was of wat dan ook. Ik ben gewoon heel blij en trots. Toen ik er moest zijn voor het team, was ik er.”

Ancelotti: Ik ben een platenbaas

Real Madrid-hoofdcoach Carlo Ancelotti viert zijn overwinning in de Champions League-finale
Afbeelding:
Real Madrid-hoofdcoach Carlo Ancelotti wint zijn vierde Champions League-titel

Hoewel de prestaties van Courtois Liverpool van Europa’s meest begeerde prijs hebben weggestuurd, zorgde de overwinning er ook voor dat Carlo Ancelotti zijn vierde Champions League won – waarmee hij zijn status onder de grootste voetbalmanagers verstevigde.

“Ik geloof niet. We hebben een fantastisch seizoen achter de rug. We hebben veel geleden in de eerste helft, maar uiteindelijk verdienden we deze competitie te winnen”, zei Ancelotti BT Sport.

“Ik ben een recordbrekende man. Ik had het geluk om hier vorig jaar te komen en zoals gewoonlijk een fantastische club te vinden met een zeer goede ploeg met veel kwaliteit en mentaal karakter. Dit seizoen is op zijn hoogtepunt.”

CL laatste speler ranking: Courtois, Vinicius . star

Thibaut Courtois, Vinicius Jr en Dani Carvajal behoorden tot de sterspelers toen Real Madrid Liverpool versloeg in de Champions League-finale.

Sky Sports’ Senior voetbaljournalist Peter Smith schreef over Courtois: “Een matchwinnaar voor Real Madrid net zo goed als Vinicius. De briljante Belg was op zijn best toen hij een scherpe, vroege redding van Salah volgde met een prachtige stop om het schot van Mané in het doel te duwen. post en hij deed het opnieuw na de pauze, rennend over zijn doelmond om een ​​nieuwe poging van Salah te blokkeren voordat een verbluffende hand stopte om de Egyptenaar opnieuw te ontkennen.

Lees HIER alle spelersbeoordelingen van Smith in het Stade de France

Christiaan Huygens

"Ongeneeslijke alcoholfan. Trotse webbeoefenaar. Wannabe gamer. Muziekfanaat. Explorer."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.