Team USA wint in MXoN, Duitsland P8 / Motocross of the Nations

Dankzij solide teaminspanningen won Team USA de Motocross of the Nations 2022 thuis in RedBud, Michigan. Het Duitse team eindigde de race op P8.

Het Franse team weet voor de cruciale laatste wedstrijd waar MXGP– Bestuurder tegen hen OPEN-Klas onder ogen zien wat er op het spel staat. Beide coureurs moeten voorop lopen in de laatste race als ze Amerika kunnen verslaan Chamberlain Cup wil nog steeds wegblijven. Zo gemotiveerd en gefocust dilan Ferrandis en maxima Renaux naar de laatste allerbelangrijkste race. Renaux erg interessant hole shot recht voor zijn teamgenoten Ferrandis en de twee Fransen leidden de race, wat het nog spannender maakte.

Achter de twee volgde nog een crash na de start. Deze keer gaat het over België Jago geert, die voor de tweede bocht afdaalde, hield verschillende van de volgende renners tegen en moest het veld van achteren rollen. ook Max nagel getroffen, dus Duits MXGP-Beginner moeten de race van buiten de top 20 starten.

Eli tomaten, die ook chaos moest vermijden, startte pas in de top 10 aan de race. Drie ronden lang lijkt het erop dat het leidende Franse duo afstand kan houden van Amerika. Zullen achtervolging kerk beheerder (Honda) in P3 nog steeds ingehaald (wat toen ook echt doorging) Jett Laurentius ook gebeuren) of achterop raken, zal Frankrijk in deze fase nog steeds een zeer reële hebben kans om te winnen heeft. Maar de zaken liepen anders. Ferrandis crashte in ronde 4, waardoor de mogelijkheid van een algehele overwinning werd weggegooid. Renaux leiderschap erven en kerk beheerder, die destijds vastzat in het achterwiel, kon tactieken toepassen, omdat Team USA ineens weer de leiding nam in deze constellatie. De situatie verandert als gevolg van de resultaten van elke toe te passen verwijdering. Noch Amerika, noch Frankrijk had grote fouten en dus een zeer solide teamprestatie. Dat was uiteindelijk het resultaat P9 van kuiper en P14 van Musquin, die is verwijderd. Australiërs op de 3e plaats met hen P28 van Mitchell Evans duidelijkere uitschieters.

Uiteindelijk gaf Team USA niet op en handelde tactisch. Toen het in heat drie weer begon te regenen, haalde Team USA de veiligheidskaart tevoorschijn en verwijderde deze kerk beheerder P3 en tomaten P6 mee naar huis nemen, wat uiteindelijk comfortabel genoeg was voor de eindzege. Australische 450 seconden-Kandidaat Jett Laurentius werd tweede in deze competitie en de overall winnaar van OPEN-Klas. winnaar van MXGP– Individuele beoordeling maximaal zijn Renaux en Justin kuiper nemen MX2 Individuele Score.

Titelverdediger Italië met Antonio Cairo eindigde als vierde voor België, Spanje en Nederland aan het eind van de dag. Duitsland eindigde de dag op een mooie 8e plaats na een solide teamprestatie. Max nagel een of twee keer moest doen in de laatste race achtervolging begon en eindigde als 16e na ver buiten de top 20 te zijn gestart. Tom Koch heeft ook geleverd P17 leverde zijn bijdrage in de derde finale, waar men hem en het hele Duitse team mag feliciteren. Ter herinnering: 2018 bezet team Duits ook in RedBud in de cast nagel/Roczen/Jacobi 9e plaats.

Na de overwinning die Amerika behaalde voor podiumceremonie Feestelijke stemming. Amerika won 11 jaar geleden voor het laatst de Motocross of the Nations, in 2011 in Saint-Jean-d’Angély. De overwinning voor de thuisfans werd toen het hoogtepunt van een schitterende prestatie.

Amerika begon als duidelijke favorieten en uiteindelijk verdienden ze te winnen. Met service van Jago geert en Jett Laurentius hun eerste 450 seconden Ons racen kan een beetje in de toekomst van de sport kijken. Met afscheid van Antonio Cairo en jeremy bestelwagen hoerabeek einde van de sport. Ook voor max nagel zal naar binnen racen RedBud laatste grote natie-uiterlijk heeft. Voor de winnaars van 2012 natie Het was positief, maar er is altijd een beetje melancholie als grote atleten het internationale toneel verlaten.

Dat natie in RedBud terug naar sportfeesten. Zondag had het weer iets beter kunnen zijn, maar verder voldeed het evenement volledig aan de hoge verwachtingen. Motocross of Nations was en blijft het hoogtepunt van dit seizoen en de belangrijkste race van het jaar.

De Fransman, verwend met de overwinning, was zeker een beetje teleurgesteld op het podium. Maar na de race is bekend voor de race. Volgend jaar zullen ze vinden natie terug naar huis in Frankrijk en dan willen ze driekleur opnieuw na Chamberlain Cup pakken.