Stijn Siemons: “Ik kan mijn niveau verhogen” – Nieuws

In 2022 speelt de 24-jarige Stijn Siemons zijn eerste volledige seizoen op Continentaal niveau in het nieuwe Belgische team Geofco-Doltcini-Matériaux-Vélo.com. “Toen manager Geoffrey Coupé mij belde, voelde ik meteen een gevoel van wederzijds vertrouwen. Ik heb niet lang geaarzeld voordat ik een beslissing nam”, hij legde uit aan DirectVelo. Plots verlengt de Belgische Elite-kampioen zonder 2020-contract zijn avontuur in het Ierse team EvoPro Racing waar hij halverwege het seizoen arriveerde, op training. “Thuis voel ik me prima. Ik ben op schema om te blijven, maar ze kunnen me geen garanties geven.”

Stijn Siemons hoopt dat de ervaring van Geoffrey Coupé op continentaal niveau (hij is manager van Continentales Geofco-Ville d’Alger, Doltcini-Flanders, Veranclassic-Ekoi, Naturablue, Sovac-Natura4Ever, NDLR) hem toegang zal geven tot dit prachtige programma. “Met Sébastien Fontaine vormen ze een ervaren duo met kennis van zaken. Meestal heeft het team van Geoffrey Coupé een goed programma. Ik hoop dat het nog eens gaat gebeuren.”

SHARIA TOERISME IN JANUARI?

De kleine Belgische ploeg zou ook naar de Verenigde Arabische Emiraten kunnen reizen om haar eerste slabbetjes te installeren. “Het is niet uitgesloten dat we eind januari (28 januari-1 februari, noot van de redactie) met de Ronde van Sharjah (2.2) aan het seizoen beginnen. Geoffrey Coupé kijkt uit naar een uitnodiging.” Voor de rest is er niets vastgesteld. “Met de coronapandemie tasten we in het duister. Het is onmogelijk om een ​​trainingsprogramma te plannen. De Sharjah Tour zal een goede voorbereiding zijn op de Belgische wedstrijd. Januari zal ongetwijfeld meer duidelijkheid brengen”.

In het team van Geofco-Doltcini-Matériaux-Vélo.com wordt Stijn Siemons geroepen om een ​​van de leiders te zijn, net als Julien Mortier, Ivan Centrone en Simon Daniels. “Aan het einde van het seizoen heb ik aan een aantal geweldige races deelgenomen. In het begin moest ik me aanpassen omdat ik 90 kilometer tentoonstellingen reed en daar zit je 200 kilometer in het professionele peloton. Ik was al blij om te finishen op het einde in het peloton. De Grand Prix van Jef Scherens. Ik had echter het gevoel dat ik beter kon dan de race uitrijden. Helaas liep ik in Binche-Chimay-Binche tijdens de ontsnapping als laatste in de finale een lekke band op. Tour de Vendée, het was weer hetzelfde. In de Tour de Drenthe had ik trapproblemen. Mijn 15e plaats in de Grand Prix du Morbhiban illustreert echter dat ik mijn niveau kan verhogen. Dat hoop ik in 2022 te laten zien.”

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.