Sten Van Gucht: “Ik kan niet anders” – Nieuws

Sten Van Gucht kent de 4 dagen van As-en-Provence heel goed. Hij won het ook in 2019. De Belg hoopt de cover terug te keren in deze editie van 2021, maar hij heeft veel te maken met het collectief Pro Team Immo Nicolas Roux. Deze zaterdag, in de Mallemort-etappe, zette hij de juiste stappen, maar werd in de sprint verslagen door Karl-Patrick Lauk, die het evenement twee keer won. Het lid van VC Villefranche Beaujolais is niet wanhopig om de race van zondag in Salon-de-Provence om te draaien. Interview.

DirectVelo: Je voelde het goed deze zaterdag!
Sten Van Gucht: Niet erg ver. We proberen te vechten. Ik heb veel kracht achtergelaten door een paar keer aan te vallen voordat ik de juiste nam. Eenmaal in deze top drie heb ik niet veel aan de machine. Karl (Lauk) deed zo min mogelijk, wat ook normaal is want hij beschermt de gele trui.

Denk je dat je Karl-Patrick Lauk kunt verslaan in een sprint?
Ik voelde me nog steeds goed tot vijf mijl van de finish, waar ik krampen kreeg in mijn quadriceps en hamstrings. Het is moeilijk te verwachten dat je onder deze omstandigheden wint. Ik werd een volwaardige danseres, maar zonder echt te hopen het podium te winnen. Ik wil de derde plaats veiligstellen en dat kost tijd. De laatste kilometers vertraagden we wat en door het ontspannen van de spieren veranderde mijn weeën in echte krampen. Ik kan niets anders doen.

“IK HOUD NIET GRAAG TEGEN EEN BEPAALD IEMAND”

Denkt u er ook aan om de kloof voor het algemeen klassement te vergroten?
Het probleem is dat het ver achterop rolt. Er zijn zelfs teams die er niet per se belang bij hebben om de jongens van de generaal te verjagen. Ik begrijp hun strategie niet echt, het is jammer, maar het hoort bij de race. Ze deden het goed in de finale terwijl we voorin een beetje naar elkaar kijken. Mattéo (Vercher) was in volle gang, ik ook met kramp, en Karl overdreef het niet, dus we verloren natuurlijk snel tijd. We kijken elkaar niet echt aan, maar ook niet helemaal.

Het is belangrijk om het enorme collectief van het Immo Pro Team met succes in de val te laten lopen in de hoop het evenement te winnen…
Ik hou er niet van om tegen iemand in het bijzonder te rennen, ik heb het nooit gedaan en zal het ook nooit doen. Ik kijk liever niet naar andere mensen en doe mijn eigen race. Maar zij zijn het sterkste team hier en natuurlijk laten we ze niet zo gaan. Ze hebben de trui, ze zullen de grootste klanten zijn. Ze zijn over het algemeen 1 en 2. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we zullen het proberen.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.