Sheffield United 1-1 Nottingham Forest: Ryan Yates scoort late gelijkmaker in een verbluffend gelijkspel tussen play-off kanshebbers | Voetbal Nieuws

Ryan Yates scoorde in de vijfde minuut van de blessuretijd in de tweede helft om een ​​dramatisch – en verdiend – punt voor Nottingham Forest te bezegelen in een 1-1 gelijkspel met Sheffield United.

Ondanks dat hij lange tijd aan de top stond, kreeg Brennan Johnson net na het halfuur een penalty van Blades-doelman Wes Foderingham, voordat de gastheren op voorsprong kwamen toen Billy Sharp zijn 14e doelpunt van het seizoen binnenkopte.

In de slotfase won Forest echter een corner aan de rechterkant, waarbij Yates erin sprong om zijn achtste doelpunt in de extra tijd van het seizoen naar huis te koppen.

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

Ryan Yates scoorde op het laatste moment van de wedstrijd voor Forest en maakte de 1-1

Een gelijkspel betekent dat Sheffield United weer in de top zes staat, op gelijke hoogte met de als zevende geplaatste Luton, die zaterdag tegen Middlesbrough speelt, terwijl Forest nu achtste staat, twee punten achter.

Tegen de achtergrond van de wedstrijd bezorgde Billy Sharp Sheffield Utd een 1-0 voorsprong tegen Nottingham Forest

Play-off rivalen in aangrijpende loterijvorm

Vanaf het begin vond Forest het niet erg dat ze op het punt stonden aan te vallen. Johnson dwong binnen 60 seconden een redding van Foderingham af, waarna Keinan Davis de bal over de verre paal sprong vanuit de hoek van James Garner, wat een razendsnelle start op Bramall Lane opleverde.

Ryan Yates scoort een dramatische gelijkmaker in blessuretijd voor Nottingham Forest op Bramall Lane
Afbeelding:

Halverwege de eerste helft werd een penalty van Forest geweigerd toen de krachtige aanval van debutant Femi Seriki op het shirt van Davis in het strafschopgebied niet werd bestraft door scheidsrechter Josh Smith.

Maar niet lang daarna werd een penalty aan de bezoekers toegekend nadat Djed Spence viel na een duel met Rhys Norrington-Davies. Johnson stapte vol vertrouwen in, maar zijn zijvoetkruis ging recht op Foderingham af, die nauwelijks hoefde te bewegen voor een routinematige redding.

De gastheren konden hun tegenstanders geen vragen stellen, maar Forest miste nog een opener toen de krachtige kopbal van Steve Cook de lat raakte, en met nog 21 minuten te gaan kregen ze spijt van een gemiste kans.

Morgan Gibbs-White dreef langs de linkerflank naar beneden en stuurde zijn meest uitnodigende voorzet naar de verre paal, waar Sharp Spence inhaalde en als een zalm sprong om de tegenovergestelde hoek in te gaan.

Sheffield United's Billy Sharp viert zijn doelpunt tegen Nottingham Forest
Afbeelding:
Sharp opende eerder de score tegen zijn voormalige team

Terwijl de Blades opnieuw probeerden toe te voegen om het resultaat veilig te stellen, redde Forest-doelman Ethan Horvath goed van Sharp en Ben Davies en vervolgens van invaller Daniel Jebbison. Maar er zat nog een laatste steek in zijn staart.

Garner’s late corner – een van de 12 gewonnen door Forest gedurende de hele wedstrijd – werd opgewacht door Yates, die de bal op het laatste moment in het net stuurde om zijn kant een welverdiend punt te bezorgen.

Man van de wedstrijd – Keinan Davis

De Aston Villa-spits maakt indruk sinds hij in januari in dienst trad, met twee kampioenschapsdoelpunten en een assist in zijn negen wedstrijden tot nu toe. Zijn aanwezigheid veroorzaakt opnieuw problemen voor de Blades-defensie en hij zou er nog een kunnen toevoegen als hij wat meer klinisch in de box is.

Analyse: Moet Forest nog een straf krijgen?

EFL Sky Sports-experts Jobi McAnuff en Michael Dawson debatteerden over de vraag of Nottingham Forest een penalty had moeten krijgen voordat Johnson’s spottrap, die werd gered door Foderingham…

Nottingham Forest had twee penalty’s kunnen en moeten krijgen na een ruk aan het shirt, maar leek te worden gemist door de scheidsrechter

Wat zei de directeur…

Paul Heckingbottom zei dat de manier waarop Sheffield United laat in de wedstrijd toegaf een ‘kick in the tooth’ was na hun 1-1 gelijkspel met Nottingham Forest

Sheffield United Paul Heckingbottom: “Het was een 1-1 gelijkspel, maar de aard van de doelpunten en toen ze kwamen, betekent dat je één team hebt dat de vliegers viert en één team plat op de vloer. Maar het is een punt en dat is wat ik tegen de spelers daar heb gezegd .

“Dat is het verhaal van het spel dat heen en weer gaat. Ik denk dat zij de betere ploeg waren in de eerste helft en wij de betere ploeg in de tweede helft. We kunnen niet te veel klachten hebben, maar de aard van hoe we toegaven en wanneer we toegaven was een schop onder de tanden.”

Steve Cooper zegt dat Sheffield Utd ‘erdoor kwam’ na een gemist beroep op een penalty van officials

Nottingham Forest Steve Cooper: “Het was heel belangrijk dat we de gelijkmaker kregen – het is het minste dat we verdienden – maar de echte focus zou vanavond op de prestatie moeten liggen. We waren briljant, een superieur team en hadden de wedstrijd comfortabel moeten winnen. Maar ik heb geen klachten over de spelers, ze werkten van de eerste tot de laatste minuut en waren erg goed. We hebben veel jonge spelers die spelen met echte identiteit en echt vertrouwen.

“Djed was een duidelijke penalty, maar dat” [the penalty that was not given] zelfs meer dan straf. De jongeling die debuteerde had een licht naïeve beslissing genomen en hij was er mee weggekomen. U wenst een beetje beter.”

Wat is het volgende?

Nottingham Forest komt op maandag 7 maart om 19.30 uur in actie wanneer ze Huddersfield ontvangen in de vijfde ronde van de FA Cup, terwijl Sheffield United het opneemt tegen Middlesbrough in het kampioenschap op dinsdag 8 maart om 19:45 uur, in een live wedstrijd om Sky Sports Voetbal Rode Knop.