Romelu Lukaku scoort twee doelpunten, België plaatst zich voor Nations League-finale | Voetbalnieuws

België sloot de groepsfase af met een voorsprong van vijf punten op Denemarken en Engeland en voegde zich bij Frankrijk, Italië en Spanje in de Final Four van volgend jaar.

De twee doelpunten van Lukaku kwamen in de tweede helft voordat de blunder van doelman Thibaut Courtois drie minuten voor het einde van de wedstrijd Denemarken in staat stelde een tweede doelpunt te scoren en een beetje spanning te behouden tot het einde van de wedstrijd. Foto: @EURO2020

AP | PTI Leuven (België)

Romelu Lukaku scoorde tweemaal toen België Denemarken met 4-2 versloeg en een plaats in de Nations League-finale boekte.

Het best gerangschikte team ter wereld heeft slechts een gelijkspel nodig om zich te kwalificeren uit Groep 2 van het hoogste niveau. België sloot de groepsfase af met een voorsprong van vijf punten op Denemarken en Engeland, en voegde zich bij Frankrijk, Italië en Spanje in de Final Four van volgend jaar.

Klik hier om met ons in contact te komen via WhatsApp

Naast de klinische finish van Lukaku zette Youri Tielemans opnieuw een buitengewone prestatie neer die werd beloond met een doelpunt. De Leicester-middenvelder scoorde ook het tweede doelpunt van zijn team na de gelijkmaker van Jonas Wind.

De twee doelpunten van Lukaku kwamen in de tweede helft, voordat een fout van doelman Thibaut Courtois drie minuten voor tijd Denemarken in staat stelde een tweede doelpunt te scoren en een beetje spanning te behouden tot het einde van de wedstrijd. Kevin De Bruyne maakte de winst compleet met een tegenaanval in de 88e minuut.

Nations League: Hoogtepunten Denemarken vs België