Ondanks sabotage rolstoel wint Belgische sprinter goud

Na het nemen van geld bij 200 m in para-atletiek, Belg Peter Genyn wint gouden medaille op 100m, categorie T51, vrijdag op de Paralympische Spelen van Tokyo. Een nieuwe gouden medaille in dit evenement (door het verbeteren van zijn eigen Paralympische record) toen de sprinter, uren voor de start van de race, het slachtoffer werd van een sabotagedaad. ” 45 minuten voor mijn warming-up vond ik mijn stoel met drie lekke banden en een gebroken frame. Pure sabotage », zei de Belgische sprinter in de microfoon sporza.

Een stoel gepatcht met ducttape

« Gelukkig bleef iedereen rustig om me heen, ik viel flauw toen ik mijn stoel zag. Dat is verschrikkelijk, nogmaals verteld aan onze kameraden van Avond, Olympisch kampioen na de finale. Verschillende Nederlanders en leden van de technische dienst van het stadion kwamen me helpen. We hebben wat onderdelen van een andere stoel gevonden. We monteren de elementen met plakband (…). De stoel was niet perfect, maar het was genoeg. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en ik heb nog nooit van zoiets gehoord, zelfs niet onder valide mensen. Dit is ongehoord. »

« Triest om erover te moeten praten na de race op de Paralympische Spelen, maar zo is het. Het blijkt dat niet iedereen dezelfde waarden heeft. »

Opgelucht om aan de race te kunnen beginnen, drong Peter Genyn aan” iedereen bedankt want ik dacht even dat ik niet zou kunnen rennen. Ik weet niet welke klootzak dit heeft gedaan, maar dat incident heeft me alleen maar sterker gemaakt. Nu ga ik genieten van deze medaille. Er zijn nog maar drie jaar voor de Paralympics in Parijs en ik wil erbij zijn. »

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.