Ondanks dat het de leiding nam, beleefde Polen een ramp in België

De ploeg van Robert Lewandowski leed na een prima start een vernederende nederlaag in de Nations League. Ze begonnen sterk tegen België – inclusief het doelpunt van Lewandowski.

Zelfs een doelpunt van Robert Lewandowski kon een ramp voor het Poolse nationale voetbalelftal in de Nations League niet voorkomen. Polen verloor woensdagavond met 6-1 (1-1) in België. FC Bayern München-spits, bereid om te veranderen, zette zijn team in de 28e minuut op voorsprong, voordat de rust Axel Witsel (42) gelijk maakte.

Middenvelders Kevin De Bruyne (59′), Leandro Trossard (73’/80′), Leander Dendoncker (83′) en Loïs Openda (90’+2′) behaalden op speeldag twee in Brussel eindelijk de eerste zege van België. Bovendien leek de ploeg van Lewandowski in de tweede helft teleurstellend.

zwaarste klap

Het duidelijk superieure België herstelde zich van een 4-1 nederlaag tegen Nederland afgelopen vrijdag. Nederland won ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen en won na een tumultueuze late fase met 2-1 (0-0) in Wales.

Oud-Wolfsburger Wout Weghorst kopte in de vierde minuut van de blessuretijd de winnaar binnen. Eerder zette Teun Koopmeiners (50) de ploeg van voormalig Bayern-coach Louis van Gaal op voorsprong, Rhys Norrington-Davies (90+2) wist tijdelijk de gelijkmaker te maken.