Olympische Spelen van 2024: Basketballers ontmoeten Europees kampioen België

Duitse basketbalspelers strijden voor een plek in de Olympische halve finales. Zijn waarschijnlijke tegenstander is vastberaden – en is een oude bekende.

Als de Duitse basketballers winnen van gastland Frankrijk, staan ​​ze vrijdag in de halve finales tegenover Europees kampioen België. België won de kwartfinale in Parijs tegen Spanje, in een herhaling van de EK-finale van vorig jaar, met een onverwachte duidelijke score van 79:66.

Duitsland en België stonden al tegenover elkaar in de voorronde in Lille. Bij aanvang van het Olympische toernooi won de ploeg van bondscoach Lisa Thomaidis verrassend genoeg 83:69, waarmee de basis werd gelegd voor een plek in de knock-outrondes.

De kwartfinale tussen Duitsland en Frankrijk in de Bercy Arena vindt plaats om 18.00 uur.