Nieuwe overwinning voor Van Aert en Brand in Herentals

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft woensdag in Herentals gewonnen in de 5e manche van de X2O Cyclocross Trophy. De Belgische kampioenen wonnen solo en tekenden daarmee haar 8e overwinning van het seizoen op het omgeploegde veld. “WVA” maakte zich woensdag geen zorgen, hij die zijn rivalen na bijna anderhalve ronde van de race verliet. De Brit Tom Pidcock (INEOS Grenadiers) miste om 1:06, Toon Aerts (Baloise – Trek Lions) om 1:07.

Alleen ontmoetingen met Hulst, in de World Cup, hebben Wout van Aert gekwalificeerd, die ook in Val di Sole en Dendermonde in de World Cup won, in Boom en Heusden-Zolder in de Superprestige, in Loenhout en Baal ook in deze X2O Cup zoals in Essen.

Lucinda Brand heeft ook gewonnen

Bij de dames won de Nederlandse wereldkampioen Lucinda Brand solo, voor landgenoten Denise Betsema en Annemarie Worst met respectievelijk 49 en 59 seconden. Sanne Cant eindigde als 4e, net naast het podium.

Brand boekte zijn 16e overwinning van het seizoen en staat 2 seconden achter Betsema in het algemeen klassement. “Ik dacht dat ik een beetje moe zou zijn, maar alles ging goed. Ik begon niet goed, maar ik stond vrij gemakkelijk weer op.”

Ondertussen won Thibau Nys de derde race op rij onder de hoop na zijn successen in Loenhout en Baal. Hij versloeg de Nederlandse wereldkampioenen Pim Roonhaar en Niels Vandeputte. “Ik zit in een goede periode. Alles komt eindelijk in elkaar na een moeilijke periode”, aldus de Belgische sportman van het jaar.

De Nederlander David Haverdings won bij de junioren, voor de Amerikaan Jack Springer en de Canadees Ian Tacert. Bij de junioren won Leonie Bentveld voor Mirre Knaven en Julia Kopecky.

De zesde ronde van acht Cups wordt op 22 januari verreden in Hamme. Bijeenkomsten in Lille op 6 februari en in Brussel op 13 februari markeren het seizoen.