‘Niet echt!’ – Fans van Man City raken opgewonden na wat Kevin De Bruyne deed voor België vs Frankrijk

De middenvelder van Manchester City, Kevin De Bruyne, toonde vanavond opnieuw zijn waarde op het internationale podium met België.

De aanvallende middenvelder, die de tweede gelijkmaker van City scoorde in het 2-2 gelijkspel van zondag met Liverpool op Anfield, zat midden in de actie tijdens de eerste helft toen België het opnam tegen Frankrijk in de halve finales van de UEFA Nations League in Turijn.

De City-ster scoorde twee assists in een tijdsbestek van slechts drie minuten om de ploeg van Roberto Martinez te helpen de winnaars van de FIFA Wereldbeker 2018 te leiden met twee doelpunten tot nul in de eerste helft.

Voor de Belgische opener schoof De Bruyne de bal langs de linkerflank voor Yannick Carrasco om zijn magie te weven, sneed naar binnen en loste vervolgens een laag rechtsbenig schot langs Hugo Lloris bij de dichtstbijzijnde paal. Het was een knap schot van de vleugelspeler en eenbenige Franse doelman Lloris, die op het punt stond naar links te duiken in de verwachting dat de bal door zijn lichaam zou gaan.

Slechts enkele minuten na de herstart deed De Bruyne het opnieuw, dit keer met een uitstekende pass die Romelu Lukaku toestond, achter de Franse verdediging spinde en vervolgens een niet te stoppen schot langs Lloris bij de dichtstbijzijnde paal loste, waarbij de Tottenham Hotspur-mannen schijnbaar verwachtten dat Lukaku zou sneed het voor de eerste keer af. Eden Hazard wacht in het midden.

Zoals gewoonlijk was het een prima pass van De Bruyne en een enkele minuten na de eerste die zijn assists verdubbelde.

Het is niet verwonderlijk dat City’s toegewijde tv-publiek onmiddellijk naar sociale media ging om hun held te prijzen, met teksten over zijn optredens, waarbij velen van hen hem opnieuw beschreven als de beste middenvelder ooit.

Onder, Herensport hebben goed gekeken naar wat enkele City-fans te zeggen hebben.

Zoals je kunt zien aan het bericht hierboven, wordt de liefde van de City-fans voor De Bruyne steeds sterker, ook al geeft hij goederen voor zijn land en niet voor zijn club.

Hij werd een doorn in het oog van de Franse zijde tijdens de eerste helft en zette België aan de leiding bij de rust, in hun ambitie om hun eerste Nations League-finale te bereiken.

Op het moment van schrijven was de stand 2-2 na doelpunten van Karim Benzema en Kylian Mbappé zag Frankrijk in de tweede helft terugveren.

Meld u aan voor onze City-nieuwsbrief zodat u dit seizoen nooit meer een update van het Etihad Stadium hoeft te missen.