Nations League: Frankrijk verslaat België

Na een bittere nederlaag tegen Italië hielpen twee voormalige Bundesliga-sterren Frankrijk aan de overwinning op België. Topspits Kylian Mbappé kende daarentegen een zwakke nacht. In League B irriteerde Erling Haaland het Oostenrijkse team van Rangnick.

Frankrijk heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Italië, Italië met momentum Frankrijk: de twee grote voetballanden vierden de overwinning op de tweede speeldag van de Nations League en namen met succes afscheid van het internationale dubbelpakket. Terwijl Frankrijk drie dagen na een bittere 3-1 nederlaag tegen Italië een 2-0 (1-0) overwinning op België verdiende, consolideerde Squadra Azurra de eerste plaats met een 2-1 (1-0) overwinning op het sterke Israël in groep A2.

In de “tweede klasse” van de Nations League zette Oostenrijk zijn valse start voort; na een 1-1 gelijkspel tegen Slovenië verloor het team van de Duitse coach Ralf Rangnick met 1-2 (1-1) van Noorwegen onder leiding van een topster en doelpuntenmaker van het winnende doelpunt. Erling Haaland.

In een uitverkochte arena in Lyon scoorden oud-Frankfurt-speler Randal Kolo Muani (29) en voormalig Dortmund-speler Ousmane Dembele (57), beiden nu onder contract bij Paris Saint-Germain, voor Frankrijk. Superster Kylian Mbappé kwam pas in de 67e minuut in het veld en miste een aantal goede kansen.

De Belgische ploeg van Tedesco, die hun openingswedstrijd tegen Israël met 3-1 won, bleef met inzet spelen, maar zonder gevaar. Lois Openda uit Leipzig, die net als het Arthur Theate uit Frankfurt begon, slaagde er voor de 18e keer op rij niet in om voor België te scoren. Verdediger Dayot Upamecano van FC Bayern München staat in de basiself van Frankrijk. Zijn Bayern-collega Michael Olise, die tegen Italië debuteerde, kwam dit keer als invaller.

Italië was mat tegen Israël

Italië won in Boedapest van ‘gastland’ Israël zonder al te overtuigend te zijn. Nadat Davide Frattesi de voormalig wereldkampioen zeven minuten voor rust op voorsprong bracht, maakte Moise Kean zeventien minuten na de herstart het verschil. Israël beloonde zijn moedige optreden met een doelpunt van Muhammad Abu Fani (90e).

In Oslo zette Felix Horn Myhre gastland Noorwegen na een sterke openingsfase al vroeg op voorsprong (9e minuut). Oostenrijk, dat met negen Bundesliga-spelers concurreerde, had aanvankelijk problemen en pas rond de 20e minuut nam de ploeg van Rangnick de controle over de wedstrijd over. Marcel Sabitzer van Borussia Dortmund (37e minuut) maakte kort voor rust gelijk. Haaland leidde Noorwegen vervolgens naar de overwinning (80e minuut).