Naomi Osaka overwint angst om na lange pauze de overwinning terug te winnen | Tennisnieuws

MELBOURNE: Een nerveuze Naomi Osaka overwon een wankel in de tweede set om dinsdag terug te komen in haar eerste wedstrijd sinds ze een pauze voor onbepaalde tijd had genomen na een crash op de US Open in september.
De viervoudig Grand Slam-kampioen, die naar de 13e plaats is gezakt, gaf na haar verlies in de derde ronde op Flushing Meadow toe dat ze “emotioneel met dingen omging”.
Hij ligt grotendeels stil sinds hij vorige week naar Melbourne vloog om zich voor te bereiden op de verdediging van de Australian Open.
De Japanse superster zette zijn eerste stappen richting dat doel tijdens het Melbourne Summer Set-toernooi, maar was lang niet zijn beste in het verslaan van de 61e Franse veteraan Alize Cornet met 6-4, 3-6, 6-3 in de Rod Laver Arena.
“Het is altijd heel leuk om hier terug te zijn”, vertelde Osaka de menigte in een interview op de baan. “Het voelt heel goed om voor mensen te spelen.”
Osaka leek voor te liggen nadat hij de openingsset met 6-4 pakte en in de tweede een 3-1 voorsprong bereikte, maar verloor de focus toen de 31-jarige Cornet vijf opeenvolgende wedstrijden op gelijke hoogte won.
De 24-jarige worstelde om een ​​vroege break te scoren in de derde set en liet nooit meer los.
Hij maakte een paar fouten in zijn roestige eerste competitieve wedstrijd van vier maanden, en geeft toe dat nervositeit een rol speelde.
“Ik had het gevoel dat ik zelf veel fouten maakte, maar ik had het verwacht omdat het mijn eerste wedstrijd was en ik erg nerveus was”, zei hij.
“Ik ben heel blij dat ik mijn service in die laatste game heb kunnen behouden.”
De overwinning maakte het een ronde van 16 gelijkspel met ofwel Petra Martic van Kroatië of Maryna Zanevska van België.
Osaka trok zich vorig jaar terug uit de Franse Open en Wimbledon vanwege psychische problemen, en zei dat haar problemen werden verergerd door na de wedstrijd met de media te praten.
In juli werd hij ook uitgeschakeld op de Olympische Spelen van Tokio in de voorronde.
“Ik voel me de laatste tijd voor mij, als ik win, voel ik me niet gelukkig. Ik voel me meer opgelucht. En als ik dan verlies, voel ik me echt verdrietig”, zei Osaka na haar US Open-verlies.
“Ik denk niet dat het normaal is. Ik wil niet echt huilen.
“Eigenlijk heb ik het gevoel dat ik op een punt ben beland waarop ik probeer te bedenken wat ik wil doen, en ik weet eerlijk gezegd niet wanneer ik mijn volgende tenniswedstrijd ga spelen.”
Osaka houdt deze week geen persconferentie voorafgaand aan het toernooi in Melbourne.