Marseille wint Ligue 1 seizoensopener, Ramsey scoort bij zijn debuut op Nice SportsBrief.com

Spelers van Marseille vieren feest na het scoren van een doelpunt tijdens de Frankrijk L1 voetbalwedstrijd tussen Olympique Marseille (OM) en Stade de Reims in het Stade Velodrome in Marseille, Zuid-Frankrijk op 7 augustus 2022. Foto: Pascal GUYOT / AFP
Bron: AFP

Marseille begon zondag aan hun Ligue 1-campagne door Reims met 4-1 te verslaan in de eerste wedstrijd van Igor Tudor, terwijl Aaron Ramsey scoorde tijdens zijn debuut in Nice om een ​​punt te redden bij Toulouse.

Na een onrustige zomer waarin Jorge Sampaoli uit zijn onvrede over de transferaanpak van de club kwam, was het een welkome overwinning voor Tudor na een turbulent voorseizoen.

De voormalige Kroatië-international werd voor de aftrap uitgejouwd door de thuisfans, maar een eigen doelpunt van Wout Faes en debuutdoelpunten voor Nuno Tavares en Luis Suarez zorgden voor goede moed op de Velodrome.

Folarin Balogun reageerde, net als Arsenal-huurder Tavares, laat op Reims voordat Suarez zijn tweede doelpunt van de avond scoorde.

Tudor degradeerde aanvoerder Dimitri Payet naar de bank, waardoor vijf spelers debuteerden, waaronder Tavares en Jonathan Clauss, die vorig seizoen een oproep voor Frankrijk verdienden bij Lens.

Clauss was direct betrokken toen verdediger Reims Faes in de 13e minuut onder druk van Arkadiusz Milik een voorzet van de rechtsback in eigen doel schoot.

Interessante eigenschappen: Bekijk het nieuws precies voor jou ️ zoek het blok “Aanbevolen voor jou” en geniet ervan!

Marseille had de pech om de voorsprong niet uit te breiden met Cengiz Under en Valentin Rongier die de lat raakten, maar Tavares maakte er 2-0 van met een mooi laag schot vlak voor rust.

De Colombiaanse spits Suarez, die in juli van Granada werd overgenomen, had slechts 13 minuten nodig om zijn Ligue 1-account te openen, nadat de bal rond het strafschopgebied van Reims was gestuiterd.

Engeland Onder-21 international Balogun kwam op de achterstand om de achterstand te verkleinen, maar Suarez zorgde ervoor dat het een Marseille-avond was door de pass van Cedric Bakambu diep in de toegevoegde tijd te tikken.

Ramsey schiet te hulp

Aaron Ramsey scoort debuutdoelpunt om Nice te helpen punten te pakken bij Toulouse
Aaron Ramsey scoorde een debuutdoelpunt om Nice te helpen een punt te verdienen bij Toulouse. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP
Bron: AFP

Aaron Ramsey scoorde een minuut in zijn Nice-debuut nadat hij als invaller in de tweede helft opkwam om een ​​1-1 gelijkspel te redden bij het gepromoveerde team Toulouse.

De international van Wales maakte de gelijkmaker in de 78e minuut om een ​​doelpunt in de eerste helft van Thijs Dallinga, de topscorer van vorig seizoen in de Nederlandse tweede klasse, teniet te doen.

Ramsey, 31, verliet Juventus toen zijn contract eind juli afliep, en verscheen al snel weer net over de grens bij Nice nadat hij een contract voor een jaar had getekend.

De Deense doelman Kasper Schmeichel werd op de bank benoemd door Nice-coach Lucien Favre na zijn komst deze week van Leicester City, de club met wie hij in 2016 de Premier League-titel won.

Jonathan David scoorde tweemaal toen de Portugese coach Paulo Fonseca zijn regeerperiode in Lille begon met een 4-1 thuisoverwinning op Auxerre, die voor het eerst in tien jaar terugkeerde naar de top.

Benjamin Andre zette Lille in de eerste minuut op voorsprong voordat de Canadese ster David de voorsprong al na drie minuten verdubbelde.

David voegde voor rust nog een derde toe en Akim Zedadka maakte er in iets meer dan een uur 4-0 van. Gaetan Charbonnier greep de troost voor Auxerre.

De Belgische verdediger Arthur Theate maakte zijn debuut voor Rennes en schoot in een thuisnederlaag van Lorient met 1-0 een eigen doelpunt voorbij mede-nieuwkomer Steve Mandanda.

Theate, getekend vanuit Bologna in juli, passeerde Mandanda, de 37-jarige World Cup-winnaar die Marseille vorige maand verliet na een record van 613 optredens voor de club.

De centrale verdediger van Wales, Joe Rodon, maakte ook zijn debuut in Rennes bij Theate nadat hij een seizoen op huurbasis had getekend bij Tottenham Hotspur.

Florian Sotoca scoorde een hattrick ondanks het missen van een penalty om Lens een 3-2 overwinning op Brest te bezorgen, terwijl Montpellier Troyes versloeg met dezelfde achterstand.

De Franse bekerwinnaar van vorig seizoen Nantes, die een week geleden in de Champions Cup in Israël werd verpletterd door Paris Saint-Germain, speelde met 0-0 gelijk in Angers.

PSG begon hun bod op een record van de elfde Franse competitie door Clermont met 5-0 te verslaan op zaterdag, toen Lionel Messi tweemaal scoorde, waaronder met een prachtige omhaal.