Manon Briand: “Hier zijn de pompons! “- Nieuws

Tot het allerlaatste moment had de Junior Princess race nog enkele verrassingen! Terwijl Lilou Fabrègue de hele wedstrijd aan de leiding was, zag de renner uit Nouvelle-Aquitaine Manon Briand de achterstand weer inlopen, voordat hij alles verloor door een mechanisch probleem. Bretonne maakte vervolgens van de gelegenheid gebruik om op te stijgen en naar zijn eerste nationale titel te vliegen (zie classificatie). “De laatste ronde was erg moeilijk. Ik zag Lilou, ik zei tegen mezelf dat ik terug moest komen, het is de laatste ronde. Ik slaagde erin hem in te halen, toen zei ik tegen mezelf, het zit in mijn hoofd. Iedereen juicht voor mij, het is geeft me Wings. Uiteindelijk deed ik het, ik gaf niet op. Ik wist niet dat hij een probleem had, ik hoorde het pas ‘op het einde’..

Manon Briand kon thuis van zijn titel genieten, want zijn eerste achtervolger, Alexandra Valade, zat ver achter. “Als je mensen op barrières hoort bonzen, begin je het te beseffen en te waarderen. Ik draaide me op het einde om, ik zag dat hij er niet was, ik was opgelucht. Want bij de laatste bocht hoorde ik een duw achter”. Toch kon hij zijn gemiddelde vertrek betalen. “Ik wist bij de start dat ik Lilou of Margot (Marasco) moest nemen, ik wist dat zij de twee sterkste waren op zo’n circuit. Maar ik kwam heel slecht naar beneden, ik zag Lilou voorin, ik deed er alles aan om de achterstand in te halen. deel valt uit na de start”.

“IK WAS VERKEERD OP DE RELAIS”

Missie geslaagd voor de vaste hardloper uit US Vern, die de klim bedient. “Op de eerste overhang maakte Lilou een fout, we stonden allebei naast elkaar. Ik probeerde het stuur op te blazen. Hij nam de leiding op de trap, omdat ik kleiner was. ‘Het is ingewikkelder. Ik hou van rennen, dus ik kom terug naar dit deel probeer ik grote stappen te maken dit deel gaat sneller, ik sla het over en ik geef alles”. Dat gezegd hebbende, hier zijn de problemen van Lilou Fabrègue en de enige renner voor Manon Briand, zij het in perfecte vorm. “De baan was moeilijk, ik was niet erg goed. Maar met modder is het moeilijk en leuk.”.

Hij gebruikte ook zijn deelname aan de estafette van zaterdag om zichzelf te ontgrendelen. “Meestal, tijdens de race van de dag ervoor, was ik altijd beter op de tweede dag. Daar weet ik het niet zeker, want ik ben niet zo goed, maar laat het los. Gisteren was ik slecht op de estafette”. Het seizoen was dan ook grotendeels geslaagd. “Ik heb twee rondes van de World Cup gedaan, voor mij was mijn seizoen succesvol. Om met de Franse titel te eindigen, het is een pompon!”. Voor de rest is het nog onzeker. “Ik weet nog niet of ik in Flamanville zal zijn, maar nu is er een kans (lacht)! Ik vond het circuit niet technisch genoeg, ik ging mountainbiken, dus ik heb het liever als het technisch is dan vlak en glooiend. In het WK zal er waarschijnlijk maar één meisje zijn, dat zou Lilou kunnen zijn. Het is altijd indrukwekkend om een ​​WK te doen, maar zo is het.”.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.