Louka Lesueur: “Ik probeer tijd te winnen” – Nieuws

Louka Lesueur was twee jaar geleden al Frans Cadettenkampioen en voegde een nieuwe trui toe aan zijn collectie. Bij de Junioren won de UC Nantes Atlantique racer, gevolgd door Groupama-FDJ, de driekleurige trui (zie classificatie). In een tweemansgevecht met Léo Bisiaux won Junior 2 uiteindelijk, dankzij het deel dat op de fiets werd doorgebracht, in tegenstelling tot zijn tegenstander die dag. En dit in de laatste ronde werd laat aangekondigd, maar tot nu toe heeft hij er geen last van. Voor DirectVelo, haalt Louka Lesueur herinneringen op aan haar dagen bij Liévin en haar ambitie voor de Wereldkampioenschappen aan het eind van de maand.

DirectVelo: Wat vertegenwoordigt deze nieuwe titel van Champion of France?
Ik luisterde naar het advies van het personeel en iedereen, het was erg vermoeiend, erg fysiek veeleisend, ik probeerde mijn inspanningen te vergemakkelijken. Mijn start was matig, daarna liet ik de anderen het doen. Ik wil wachten op de laatste ronde. We zien bij Hope dat degenen die de sterkste verlieten later in de val zaten, naast Romain (Grégoire). Ik probeerde in de laatste ronde tijd te winnen om te voorkomen dat ik vast kwam te zitten.

Vertel ons over deze laatste rare truc…
We kwamen na 23 minuten over de streep, maar de ronden waren erg lang gezien de weersomstandigheden, dus we hebben 12 minuten per ronde gezet. De laatste ronde zaten we in het donker. En halverwege hoorde ik al het personeel zeggen dat het voorbij was. Léo (Bisiaux) was erg sterk, maar in het laatste deel van de bergop zat ik als enige op de fiets. Ik passeerde voor en Léo maakte een kleine technische fout. Ik heb alles gegeven voor de lijn om de overwinning te behalen.

“DIT WAS GEWELDIG PERSONEEL”

Helpt het kijken naar de races op zaterdag?
Dit weekend werd ik geholpen door de staf van Groupama-FDJ, ik heb de nacht met Romain doorgebracht, dus we hebben veel gepraat, zowel voor de race als na de race. Hij gaf me veel details over de baan enz. Het is een voordeel om de wedstrijd te observeren en na te praten met de renners. Maar vannacht moet het flink hebben geregend. Vanmorgen tijdens de verkenning, erger dan gisteren, is er water. Het maakt het circuit minder plakkerig, ik denk dat het ongeveer hetzelfde is als gisteren.

Wat brengt Groupama-FDJ jou?
Het heeft me veel gebracht. Vanmorgen zat ik alleen in de bus. Ze zijn een indrukwekkend personeel. Een team dat wil, geeft veel. We voelen ons zelfverzekerd, gemotiveerd, gehoord. Het is indrukwekkend, maar ook erg motiverend. Het heeft me erg geholpen dit weekend.

Ben je verrast dat je het verschil niet eerder kon zien?
Nee, ik heb niet echt geprobeerd om het verschil te maken in deze eerste twee ronden. De enige keer dat ik er langs loop is om uitstel en controle te hebben. Leo is zo sterk, ik zit echt aan het stuur. Dus ik dwing mijn race niet, we rijden elk onze eigen race. Ik profiteerde van de laatste U-bocht en zijn kleine fout om de overwinning veilig te stellen. Het was het deel waar ik op het einde de sterkste was. Het gaf me vertrouwen, ik wist waar ik moest aanvallen in de laatste ronden. Ik zei tegen mezelf dat als ik op dat moment in de laatste ronde aan het stuur kwam, het gewonnen was. En het werkte.

“IK ZAL PROBEREN EEN JERSEY IN EEN ANDERE KLEUR TE MAKEN…”

Voelt dit shirt anders aan dan het eerste?
Er was wat minder emotie. De Franse kampioenschapstitel bij de cadetten, ik ben nog steeds erg depressief, ook al heb ik geprobeerd het te verbergen. Ik zette mezelf onder druk. Dit jaar geeft het me vertrouwen om in de Top 5 van het WK te komen. Vanmorgen voel ik me wat rustiger dan twee jaar geleden bij de Cadet. Natuurlijk zijn we niet erg gewend aan het winnen van het Franse kampioenschap, maar dit jaar probeer ik me ook op het internationale toneel te concentreren. Ik zal proberen te mikken op een trui in een andere kleur aan het einde van het seizoen… (glimlacht).

Geloof jij in deze wereldtitel?
Ja natuurlijk. Ik denk dat je niet bang hoeft te zijn voor concurrentie. Ik was op WK-niveau, ik werd twee keer 4e en een keer 5e. Op 30 januari is het al het doel om op het podium te komen bij de Wereldkampioenschappen.

Hoe ga jij je organiseren tot aan het WK?
Volgende week denk ik dat het een van de beste wordt die ik ooit zal doen. Dit is een WK-ronde, in mijn omgeving, in Flamanville. Het is heerlijk om thuis te zijn in dit shirt. Ik heb Michaël Lemardelé beloofd (evenement organisator, Noot van de redactie) om in blauw-wit-rood aan te komen, klaar! Ik denk dat ze me graag in deze kleuren zou zien in Flamanville. Als vervanger van Hoogerheide rijd ik zaterdag in België. Dan vertrek ik zondag naar het WK.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.