Live EK 2024: laatste blessure van Mbappé, reactie op de overwinning van Frankrijk en de schokkende nederlaag van België

Frankrijk hield stand en versloeg Oostenrijkgepubliceerd om 07:17

Oostenrijk 0-1 Frankrijk

mediaverklaring,

Hoogtepunten: Oostenrijk 0-1 Frankrijk

Maar eerst meer over Frankrijk…

Net als Engeland hadden ze in hun openingswedstrijd moeite om vastberaden tegenstanders te verslaan, maar wisten ze te ontsnappen met een krappe 1-0 overwinning.

Hun overwinning op Oostenrijk werd voltooid via een eigen doelpunt, waarbij Leeds United-centrale verdediger Max Wober zeven minuten voor rust de voorzet van Kylian Mbappe in zijn eigen doel kopte.

Oostenrijk verspeelde even eerder zijn beste kans toen het schot van Christoph Baumgartner van dichtbij werd geblokt door de Franse doelman Mike Maignan.

Mbappé, wiens schot in de eerste helft goed werd gered door de Oostenrijkse doelman Patrick Pentz, was een vroege kanshebber om het EK 2024 na de pauze te missen toen hij een ongelooflijke snelheid toonde om Wober te verslaan, maar met het doelpunt in de hand hield hij het buiten. zijn hoofd was vol ongeloof nadat zijn schot naast ging.

Frankrijk was niet op zijn best, maar met veteraan N’Golo Kante die na een afwezigheid van twee jaar op het internationale toneel een uitmuntende individuele prestatie neerzette, slaagden ze erin voorbij het vastberaden Oostenrijk te komen en de weg vrij te maken voor een cruciale Groep D-wedstrijd tegen hun land. oude rivalen. Nederland op vrijdag.

Lees hier het volledige rapport van Phil McNulty.