Line Burquier: “Ik kan er niet meer tegen” – Nieuws

De Women’s Race werd een three-way match. Amandine Fouquenet, Hélène Clauzel en Line Burquier versloegen snel de concurrentie op het veeleisende Liévin-circuit. Maar in dit kleine spel is het de laatst genoemde, alleen Hope 1, die het beste neemt en twee driekleurige truien in het spel biedt (zie classificatie). “Natuurlijk is de vreugde, de Franse kampioenstitel, waar je blij van wordt. Elke race winnen is al iets, dus het kampioenschap…”. De Amerikaanse racer Bike Cross is er aan gewend, want hij pushte zichzelf al twee jaar in Junior, vorig jaar en 2020. Maar deze keer was het een grote, en tegenover teamgenoot Hélène Clauzel, die moest vechten.

Het was echter Amandine Fouquenet die de beste start nam. Geen paniek voor de Line Burquier. ” Ik zei tegen mijzelf “Geen paniek, maar ook niet rondhangen”. Ik wil niet te veel tegelijk doen, maar laat hem ook niet gaan omdat hij zo sterk is. Als hij in de eerste plaats de macht had gegrepen, had het lastig kunnen zijn om zo’n cursus te volgen.” Maar samen met Hélène Clauzel werd alles weer normaal. “Daarna zijn we met zijn tweeën naar huis gegaan met Hélène. We wisten al snel weer een gaatje te maken, we hebben lang samen gewoond”. En het was tijd voor de eindstrijd. “Aan de top ben ik iets beter, daar kan ik beginnen, want onderaan ben ik niet de sterkste. Ik denk dat dit het moment is. ‘we moeten gaan, het is gelukt’.

“CURSUSSEN, CURSUSSEN, CURSUSSEN, CURSUSSEN”

Lange tijd, enkele meters voor Hélène Clauzel, gaf Haut-Savoyarde nooit een meter aan een teamgenoot. Perfect van A tot Z, hij kon thuis genieten van zijn titel. “Toen ik over de streep ging, zei ik tegen mezelf, dat is het, dat is geweldig, het is voorbij. Hélène begint bijna binnen te komen, ik kan het niet meer aan. Mijn voeten rennen alleen, in mijn hoofd herhaal ik mezelf . “Natuurlijk, natuurlijk, natuurlijk”. Daar dacht ik net aan. Houd me niet tegen. Ik was aan het verdrinken in de modder, maar ik heb alles gegeven”. Geen wonder dat dit circuit niet in zijn favoriete parcoursklassement past. “Zo’n lang circuit blijft niet in mijn hart”, Hij glimlachte. Zelfs als we winnen, vinden we het leuker. Het is goed, maar het is geen circuit dat ik bewonder”.

Het mooie vakje staat al aangevinkt in zijn agenda. Maar degene die de blauw-wit-rode trui combineert, zal zijn kunnen niet tonen in Flamanville, in de Normandische Wereldbeker. “Het is nog een lange weg, er is een les, ik heb vijf races gereden, het is nog een lange weg, dus hebben we deze keuze gemaakt. We hadden het raceblok gepland, het werkte goed, dus we gingen gewoon door. Er komt Hoogerheide en het WK.”. Een bezoek aan de Verenigde Staten waar hij in stijl wil eindigen. “Ik zei tegen mezelf dat op het WK alles speelbaar is. Ik leg mezelf niet te veel druk op, hoop ik 1. Ik ga daar niet heen om het goed te maken, ik zal er alles aan doen om goed te zijn, en als ik dat doe, is mijn fout dat het zo moet zijn’. En in Liévin moet het verhaal zo zijn voor Line Burquier.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.