Leo Hayter: “Ik ben terug in het spel” – Nieuws

Na zijn overwinning op Luik-Bastenaken-Luik Espoirs afgelopen zaterdag, bracht Leo Hayter hem terug naar de 2e plaats.e etappe van de Ronde van Bretagne. Auteur van een nummer in Luik, hij deed dinsdag hetzelfde in Breton Street (zie classificatie). “Ik heb er geen woorden voor. Ik weet dat ik het kan zoals in Luik-Bastenaken-Luik (waar hij al solo heeft gewonnen, opmerking van de redactie). Ik hou van dit soort inspanning in solo’s, zoals in rondetijden”.

De eerste racer van het DSM Development Team volgde een aanval van Tom Mainguenaud op meer dan 40 kilometer van de finish. Vervolgens liet hij één voor één zijn ontsnappingsvrienden los om uiteindelijk op 20 kilometer van de finish te staan. “Ik wil niet altijd alleen zijn. Ik wil gewoon aanvallen. Op het hoogtepunt van de laatste GPM toen ik begon, dacht ik dat er meer renners bij me zouden zijn, maar er is er maar één (Tom Mainguenaud). We sloten aan bij de ontsnapping. vandaag (Thomas Gachignard en Maël Guégan, Noot van de redactie). Ze konden me niet volgen op het laatste circuit.”, analyse van Leo Hayter voor DirectVelo.

Dan is de jonge prospect bijna net zo snel als een peloton op het slotcircuit waar een kleine groep of alleenstaande de voorkeur aan geeft. “Ik weet dat als ik ver in het slotcircuit leid, het peloton niet sneller kan. Er is geen reden waarom het niet zou kunnen werken.”.

“WIJ FOCUSSEN NIET OP ALGEMENE Ranking”

In de eerste etappe finishte Leo Hayter in het peloton, ruim twee minuten achter Valentin Retailleau. Maar dankzij zijn solistenaantallen deze dinsdag werd hij over het algemeen vervangen. “Ik was gisteren (maandag) teleurgesteld, het was een geweldige race voor de jongens, het duurde zeven dagen. Er zijn zeven kansen, daagde leden van het DSM Development Team uit. Ik was gefrustreerd dat ik gisteren niet rustte, maar we concentreerden ons ook niet op het algemeen klassement. We zullen zien hoe het zich in de loop van de tijd ontwikkelt. Als we in een goede positie staan, gaan we ervoor. ik ben weer aan het spelen. De huidige is 13e Het algemeen klassement van Valentin Retailleau op 1’25” maakt de Tour de Bretagne echter niet zijn eerste bestemming. “Ik kwam naar de Tour de Bretagne omdat ik geen andere keus had. Toen er een nominatie voor het WK binnenkwam, wist ik niet welke ik moest kiezen. Dus die had ik..

“ETHAN ZIEN WINNEN GEEFT EEN GEVOEL AAN WAT IK DOEN”

Iedereen lacht naar de huidige 20-jarige renner, wat dit seizoen niet altijd het geval is geweest. Leo Hayter had een moeilijke start van het jaar, hij dwong hem zijn fiets een maand lang te laten vallen en noemde zelfs een depressie. Een periode die nu tot het verleden behoort aangezien hij dit weekend opnieuw gemotiveerd werd door zijn overwinning in België (lees hier). “Het team heeft me geholpen in deze moeilijke tijden. Ze hebben me ook weer in het zadel geduwd. Dat waardeer ik enorm.”. Leo Hayter vertelt ook over het inspireren van zijn broer, Ethan, die schittert bij INEOS Grenadiers. “Mijn grootste bron van motivatie is om mijn broer te zien racen op tv. Als ik niet aan het racen ben, zit hij in de Tour d’Andalusië. (waarin hij twee etappes won, noot van de redactie). Hij staat op een zeer hoog niveau. Door hem te zien winnen, kreeg ik een nieuwe betekenis aan wat ik doe en bleef ik terugkomen.”. En nu is het peloton gewaarschuwd. Er zijn twee in het zwart geklede Hayters om overwinningen te combineren.

Rob Kardashian

"Certified introvert. Devoted internet fanatic. Subtly charming troublemaker. Thinker."

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.