Kwalificatie Europacup 2024: Gelukkig doelpunt brengt België naar de top van de groep

Yannick Carrasco scoorde een cruciaal doelpunt toen het door blessures geteisterde België zaterdag met 1-0 won in Azerbeidzjan en bovenaan de EK-kwalificatiegroep F eindigde, waarbij hij een slecht veld en hoge temperaturen overwon en een overwinning boekte.

België overtreft Oostenrijk op doelsaldo met 10 punten uit vier wedstrijden.

België leek vanaf het begin in de aanval te gaan toen Leandro Trossard de paal raakte na een keurige pass van Romelu Lukaku. Hij speelde ondanks dat hij dit seizoen slechts twintig minuten op clubniveau speelde, maar eindigde met weinig kansen in een matige eerste helft.

Ze slaagden er echter in de 38e minuut in om de impasse te doorbreken met een gelukkig doelpunt toen het afstandsschot van Johan Bakayoko Carrasco ongemerkt raakte, waardoor de bal van richting moest veranderen en de thuisdoelman te slim af was.

België, dat vanwege langdurige blessures geen eerste keus doelman Thibaut Courtois en middenvelder Kevin De Bruyne had, toonde vastberadenheid in de laatste minuten na het aanbrengen van wijzigingen toen de nieuwe Manchester City-aanwinst Jeremy Doku dicht bij een tweede doelpunt kwam.