Kenny’s mannen hebben gelijkgespeeld tegen de nummer één van de wereld

Alan Browne kwam van de bank om een ​​gelijkspel voor de Republiek Ierland te redden op hun grote dag tegen de nummer één van de wereld, België.

Browne scoorde met een kopbal in de 86e minuut toen de honderdjarige wedstrijd van de Irish Football Association eindigde in 2-2 in het Aviva Stadium.

Het was niet meer dan verdiend voor Stephen Kenny’s kant – ze zijn nu ongeslagen in zeven wedstrijden en hebben nu slechts één keer verloren in 11, en dat was tegen Portugal – nadat Chiedozie Ogbene de gelijkmaker had gemaakt uit de opener van Michy Batshuayi, alleen voor de kopbal van Hans Vanaken afgebogen. . bezoekers leiden weer.

Robert Martinez heeft misschien zijn grootste naam thuis gelaten, maar heeft nog steeds een sterk team, en het is de eer van Ierland dat Josh Cullen, die zijn clubvoetbal speelde voor Anderlecht, en Ogbene in het bijzonder niet misstaan ​​ondanks hun illustere bedrijf tegen een team dat fout zou gaan, een van de favorieten om het WK in Qatar te winnen.

Plymouth naar rechte finale met Schumacher handrem af

In een scherpzinnige start zagen de bezoekers veel van de bal, maar de meesten waren diep op hun eigen helft toen de Ierse pers hun ruimte ontzegde, waardoor drie Jason Denayer, Dedryck Boyata en Arthur Theate de bal herhaaldelijk onderling passeerden.

Toen Ierland de bal had probeerden Cullen en Jeff Hendrick een duwtje te geven, maar ze opereerden ook op afstand van de mannen voor hen.

België nam echter de leiding dankzij het eerste moment van echte kwaliteit van het spel met 12 minuten te gaan toen Batshuayi de bal naast links nam en Seamus Coleman binnensneed voordat hij een prachtig schot langs de duikende Caoimhin Kelleher krulde.

Hij had zijn totaal misschien verdubbeld in een tijdsbestek van vier minuten, maar het laatste blok van Cullen zorgde ervoor dat zijn poging over de lat borrelde.

De bewegingen van Charles De Ketelaere en Vanaken achter Batshuayi zorgden ervoor dat de Republiek met allerlei problemen werd geconfronteerd, waarbij de Belg in een vast ritme afglijdt, ondanks de zes wijzigingen die Martinez aan zijn zijde heeft aangebracht, en de spits, momenteel uitgeleend van Chelsea aan Besiktas, trok 23 minuten in het zijnet toen hij Kelleher bij de dichtstbijzijnde paal probeerde te vangen.

Als de lokale bevolking in een menigte van 48.808 weinig te juichen had in de eerste 25 minuten, hadden ze iets – of iemand – om uit te boeien toen ze van de Belgische bank vertrokken, waaronder een terughoudende Thierry Henry, wiens beroemde handbal Ierland hun plaats in de 2010 ontzegde Bekerfinale De wereld verscheen op het grote scherm.

De thuisploeg werkte zich geleidelijk een weg in de wedstrijd in met James McClean en Jason Knight die goed aansloten op links, en de Wigan-mannen zagen een 34e minuut schot van afstand naast wijd worden afgebogen.

Ze maakten binnen enkele seconden weer gelijk toen Theate en Youri Tielemans tegen Shane Duffy in een poging de voorzet van Callum Robinson te raken. Ogbene controleerde een losse bal met zijn rug naar het doel voordat hij acrobatisch langs hulpeloze doelman Simon Mignolet schoot.

Ierland kwam terug met de staart in de aanslag en had binnen twee minuten de leiding kunnen nemen toen, nadat Coleman balbezit had veroverd op het middenveld en naar voren had geduwd, Robinson een instinctieve beweging zag toen hij het schot van McClean langs Mignolet probeerde te draaien dat door Denayer van de lijn was gehaald.

Duffy was opgelucht toen hij het schot van Batshuayi in de 57e minuut naast zag nadat hij zich op zijn pad had gegooid, maar de pauze bleek tijdelijk toen Vanakens kopbal uit de resulterende corner arme Coleman trof en langs Kelleher vloog.

Robinson werd gered door Mignolet nadat hij de bal van McClean vakkundig aan zijn voeten tikte, maar de thuisploeg kreeg hun beloning met nog vier minuten te gaan toen Browne hoog opklom en een kopbal van Ogbene’s uitnodigende voorzet tegenkwam.