Kang helpt Zuid-Korea eerste WK-wedstrijd in 12 jaar te winnen

SYDNEY – Leesuel Kang scoorde 37 punten en hielp Zuid-Korea zaterdag met 99-66 van Bosnië en Herzegovina met 99-66, waarmee het Aziatische land de eerste overwinning op het WK voor vrouwen in 12 jaar behaalde.

Zuid-Korea (1-2), dat in 16 opeenvolgende World Cups heeft gespeeld – grotendeels gelijk met de VS – heeft sinds 2010 geen wedstrijd gewonnen. De overwinning was een punt op Japan.

Kang scoorde zeven driepunters, acht rebounds, vijf assists en drie steals.

In de andere wedstrijden van zaterdag versloegen de VS China met 77-63 en België versloeg Puerto Rico met 68-65.

Hyejin Park voegde 16 punten toe voor Zuid-Korea, dat 14 driepunters maakte. Het was gewoon een wedstrijd van acht punten in de eerste helft voordat Zuid-Korea in de tweede helft Bosnië en Herzegovina versloeg met 54-29 om het spel te openen.

Jonquel Jones scoort 21 punten en leidt Bosnië en Herzegovina.

BELGI 68, PUERTO RICO 65

KYARA LINSKENS scoorde 24 punten en Emma Meesseman voegde zes punten, 12 rebounds en 11 assists toe om België over Puerto Rico te leiden.

Het was een heen en weer spel waarbij geen van beide teams meer dan acht punten won.

Arella Guirantes, die eindigde met 27 punten, bezorgde Puerto Rico (1-2) een voorsprong van 62-61 met nog 2:12 te gaan. België reageerde door de volgende vier punten te scoren, waaronder een lay-up van Linskens met nog 1:31 te gaan.

Jennifer O’Neill sloeg twee vrije worpen met nog 58,4 seconden te gaan na het stelen om Puerto Rico in 65-64 te krijgen. Nadat Linskens één van de twee vrije worpen maakte om er een tweepunter van te maken, miste Guirantes een schot met nog zeven seconden te gaan.

Julie Allemand sloot de wedstrijd af met twee vrije worpen en bezorgde België (2-1) de overwinning.