Italië versloeg België met 2-1 en eindigde als derde in Nations League

• Italië scoorde twee doelpunten in de tweede helft
  • België scoort een late troost
  • Italië eindigt derde in Nations League

TURIJN, Italië, 10 oktober (Reuters) – Het krachtige doelpunt van Nicolo Barella en een omgezette penalty van Domenico Berardi bezorgden gastland Italië zondag een 2-1 overwinning op België en werd derde in de Nations League van dit jaar.

Het bood enige troost voor de Europese kampioenen, wiens halve finale nederlaag tegen Spanje in Milaan woensdag een einde maakte aan hun ongeslagen reeks van 37 wedstrijden.

Ze keerden terug naar winnende manieren toen Barella een minuut in de tweede helft een slechte hoek op doel schoot en Berardi een seconde vanaf de penaltystip in de 65e minuut toevoegde nadat Timothy Castagne een lastige Federico Chiesa neerhaalde.

Meld u nu aan voor onbeperkt GRATIS toegang tot Reuters.com

België scoorde een troostgoal in de 86e minuut toen invaller Charles De Ketelaere een snelle tegenaanval afwerkte.

België, dat zonder Eden Hazard en Romelu Lukaku zat en alleen Kevin De Bruyne in de tweede helft bracht, raakte drie keer de lat, maar werd grotendeels verslagen door hun gastheren in het Juventus Stadium.

“Vandaag speelden we heel goed, we waren erg goed. We hadden verschillende oplossingen en kwaliteiten op het middenveld, vandaag deden ze het goed”, vertelde de Italiaanse coach Roberto Mancini aan RAI-televisie.

De vroege kansen van Berardi en Giacomo Raspadori werden gedoofd door de Belgische verdediging voordat Alexis Saelemaekers, die in de Serie A speelt bij AC Milan, een schot loste dat in de 28e minuut de Italiaanse lat raakte.

Maar kort na rust kwam de Belgische ploeg op achterstand door een snelle poging van Barella, netjes nadat een kopbal uit een corner perfect op zijn pad viel.

Michy Batshuayi had vervolgens een poging die de lat raakte toen België in de 60e minuut dicht bij de gelijkmaker kwam, maar met 2-0 achter stond toen Castagne een tackle op Chiesa miste om Italië de kans te geven de voorsprong te vergroten vanaf de penaltystip. Een schot van Berardi ging langs de Belgische doelman Thibaut Courtois.

Toby Alderweireld bewees vervolgens een onwaarschijnlijke aanvallende dreiging met twee pogingen die resulteerden in een prima onderbreking van de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma voordat Yannick Carrasco in de laatste 10 minuten een schot op de Italiaanse paal krulde.

Courtois’ snelle uitklaring zorgde voor het Belgische doelpunt toen De Bruyne een jonge De Ketelaere passeerde om Donnarumma van dichtbij te passeren, maar te laat om een ​​dramatisch einde aan de wedstrijd te bieden.

“We hadden veel jonge spelers vandaag en ze deden het goed”, zei De Bruyne. Het was goed voor ze om tegen een Italiaans kwaliteitsteam te spelen.”

Frankrijk en Spanje ontmoeten elkaar zondag in de Nations League-finale in Milaan (aftrap 1845 GMT).

Geschreven door Mark Gleeson in Kaapstad; Bewerkt door Ed Osmond en Pritha Sarkar

Onze standaard: Thomson Reuters Vertrouwensprincipes.