Indiase dameshockeyploeg verliest met 0-3 van Argentinië in FIH Pro League | Hockeynieuws

NEW DELHI: Het Indiase dameshockeyteam zette zijn puntloze streak voort in de Belgische FIH Pro League en leed zondag een 0-3 nederlaag tegen Argentinië in Antwerpen, België.

Celina Di Santo (1e minuut), Maria Campoy (39e minuut) en Maria Granatto (47e minuut) scoorden voor Argentinië in de laatste wedstrijd van India in de Belgische etappe.

Argentinië kwam al in de eerste minuut op voorsprong toen Di Santo het schot van Granatto afweerde en door de hoge verdediging van India brak. Hoewel India moeite had om op eigen helft te spelen, slaagde Argentinië er acht minuten na het begin van de wedstrijd niet in om de voorsprong uit een strafschop te vergroten.

India begon voet aan de grond te krijgen door passes aan elkaar te rijgen en de Argentijnse doelman Clara Barberi tot actie te dwingen toen Udita’s schot Lalremsiami vond, die een kans van dichtbij verspeelde.

Argentinië herwon echter in de tweede helft de controle over de wedstrijd en won verschillende strafcorners, maar Bichu Devi Kharibam en Salima Tete konden ze op afstand houden.

De zeldzame aanval van India resulteerde in een strafcorner, maar de volley van Deepika kon gemakkelijk worden gered. Argentinië zette hard door, maar de Indiase verdediging bleef stevig, waardoor de stand bij rust 0-1 bleef.

Vroeg in het derde kwartaal won India een strafcorner, maar slaagde er niet in deze te kapitaliseren. Argentinië verdubbelde de voorsprong in de 39e minuut toen Campoy de cirkel binnenstormde en langs Savita Punia scoorde. India kreeg laat in het kwart de kans om te scoren, maar het tomahawkschot van Navneet Kaur werd gepareerd door Barberi.

Argentinië vergrootte de voorsprong in de laatste helft toen Granatto de rebound van Agustina Gorzelany in het net dirigeerde. Hoewel Argentinië hun aanvallen intensiveerde, voorkwam de harde verdediging van India verdere doelpunten.

Het Indiase dameshockeyteam neemt het nu op 1 juni op tegen Duitsland in hun volgende wedstrijd in Londen.