Indiaas dameshockeyteam lijdt tweede nederlaag op rij tegen België in Europese etappe van FIH Pro League | Hockeynieuws

NEW DELHI: Als voortzetting van hun strijd leed het Indiase dameshockeyteam zaterdag een 1-2 nederlaag tegen België, wat hun tweede opeenvolgende nederlaag tegen het gastteam markeerde en de chaos in de Europese ronde van de FIH Pro League vergrootte.

Onder leiding van nieuwe coach Harendra Singh en onder leiding van aanvoerder Salima Tete keek de Indiase ploeg donderdag tegen België met 0-2 aan, na een teleurstellende 0-5-nederlaag tegen Argentinië eerder deze week.

België kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Ambre Ballenghien in de 14e minuut en Vanessa Blockmans in de 20e minuut, beiden uit strafcorners.

Kumari Sangita verkleinde de achterstand voor India met een velddoelpunt in de 34e minuut, wat haar ploeg een sprankje hoop gaf. Hoewel beide ploegen in het vierde kwart hard streden, wisten geen van beiden te scoren.

België kreeg gedurende de hele wedstrijd drie strafcorners, terwijl India geen enkele kans kreeg uit hoekschoppen.

België begon de wedstrijd met druk over het hele veld, waardoor het voor het Indiase team moeilijk werd om van achteren te spelen.

India was in staat de aanvankelijke druk te weerstaan ​​en begon het balbezit te domineren, terwijl België druk bleef uitoefenen, op zoek naar mogelijkheden om te scoren bij de tegenaanval.

De druk resulteerde in een strafcorner voor België, en Ballenghien stapte op om de bal langs Savita Punia in het net te richten, waardoor haar team op voorsprong kwam toen het eerste kwart ten einde liep.

In de tweede helft paste België dezelfde tactiek toe terwijl India verschillende passes probeerde te geven in het verdedigingsgebied van de tegenstander.

Vijf minuten na de eerste helft resulteerde de hoge druk van België in een nieuwe strafcorner, en Blockmans profiteerde van het afgeweken schot van Louise Versavel om het tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren.

India reageerde op het doelpunt via Tete, die op het middenveld zes pence scoorde, in de rechterhoek schoot en een raket in het net schoot, dat werd gered door de Belgische doelman Elodie Picard.

India had moeite om hun spel te spelen terwijl België hun inhaalbanen bleef blokkeren, waardoor de Indiase verdediging gedwongen werd hard te vechten om de score op 2-0 te houden tot aan de rust.

De Belgische druk nam in het derde kwartaal toe.

Jyoti ging echter door de pers om Deepika te vinden, wiens voorwaartse pass werd afgebogen naar Sangita in de cirkel. Hij plaatste het in het doel van Picard om India weer in de wedstrijd te brengen.

Na het doelpunt begon India af en toe de Belgische pers te verslaan, maar de thuisploeg bedreigde al snel de Indiase verdediging. Zij veroverden de bal voorin en dwongen Savita tot actie.

Delphine Marien, later uitgeroepen tot speler van de wedstrijd, bleef een constante bedreiging op de rechterflank van België, maar de Indiase verdediging bleef stevig en het kwart eindigde op 2-1 in het voordeel van België.

In de slotfase verloor India de bal op de eigen helft, maar België wist niet te kapitaliseren. De wedstrijd werd spannend en beide teams probeerden tegen het einde snelle doelpunten te maken.

India creëerde een kans om te scoren via Deepika, maar haar schot werd gered en Sangita greep de kans om te scoren uit de rebound, maar slaagde er niet in zich te bekeren.

Savita moest alert blijven voor doel omdat de Belgische spits voortdurend de bal aan het veroveren was en dreigde te scoren.

Met nog vijf minuten te gaan in de rust won België een strafcorner, maar de bal ging naast de doelpaal.

India verbetert en blijft vooruitgang boeken op zoek naar de gelijkmaker. Deepika kreeg op het laatste moment nog een kans om te scoren, maar de Belgische verdediging haastte zich om de chaos voor doel te verminderen en zorgde voor een 2-1 overwinning.

Dit was de zevende opeenvolgende nederlaag van het Indiase damesteam tegen België in alle internationale wedstrijden.

India speelt zondag in hun volgende wedstrijd tegen Argentinië.