Hoogtepunten wedstrijd Frankrijk-België: Jan Vertonghen’s eigen doelpunt brengt Frankrijk naar de kwartfinales van Euro 2024

Waar komt deze foto vandaan? Getty-afbeeldingen

De reis van België naar Euro 2024 eindigde nadat een eigen doelfout Frankrijk de kans gaf om door te gaan naar de kwartfinales.

Dit was een zeer pijnlijke nederlaag voor België omdat ze het duel met Frankrijk tot de laatste vijf minuten konden vasthouden, maar helaas zorgde een fout van hun verdediger ervoor dat ze werden uitgeschakeld.

Kolo Muani stond in een comfortabele positie voor het Belgische doel en vuurde een schot af van grote afstand, helaas werd de bal van richting veranderd door Jan Vertonghen wat leidde tot een eigen doelpunt.

Met deze overwinning heeft Frankrijk zijn drie opeenvolgende wedstrijden tegen België gewonnen, met uitzondering van de strafschoppenserie.

Frankrijk heeft in de laatste vijftien EK-wedstrijden niet slechts één wedstrijd gewonnen: het heeft er acht gewonnen en zes gelijk gespeeld.

Deze wedstrijd was de eerste van acht Euro-ronde van 16 wedstrijden waarin België geen doelpunt zou scoren.

Het betekent ook dat België niet in de verlenging zal spelen voor de Eurogames – en die kans zullen ze dit jaar niet meer zien. En Frankrijk heeft de afgelopen zestien wedstrijden zeven keer extra tijd gespeeld van de veertien euro.

Deze wedstrijd was erg moeilijk voor beide teams omdat ze sterke spelers hebben, maar Frankrijk had meer kansen dan België.

Lukaku en ik zitten in hetzelfde team en hopen er doorheen te komen, maar de reis is nog niet voorbij.

De Franse verdediger Jules Koundé won de prijs Speler van de Match voor “zeer sterke verdediging, zeer behulpzaam in aanvalsgebieden, het geven van gevaarlijke voorzetten en zeer goede één-op-één verdediging tegen Doku.”

Frankrijk schoof door naar de kwartfinales, maar België ging naar huis. Een heel zwaar spel, met ‘go hard or go home.’

Live-updates

De wedstrijd gaat nog steeds door. Frankrijk plaatste zich voor de kwartfinales

90+2 minuten- GELE KAART. Mangala hakkaart voor België

De Bruyne neemt een hoekschop heel laag op zoek naar een doelpunt.

90+1 min- Doku, mag ik gelijk maken? Oh, gered en geblokkeerd in de hoek.

90 minuten- Het was een overtreding op De Ketelaere van Lintasa, de scheidsrechter floot.

87 minuten- De druk ligt zeer hoog op de hoofden van België. Kunnen ze op deze manier gelijk maken?

85′ Kolo Muani scoorde voor Frankrijk, maar de bal werd van richting veranderd door een Belgische verdediger. Bijzonder van een speler die van de bank kwam en nu een belangrijke rol speelt in het doelpunt.

De Belgische verdediger Vertonghen zorgde voor een eigen doelpunt.

84 min – Kante in deze wedstrijd en ik speelden goed.

82 minuten- België met meer druk. Het directe schot van De Bruyne, o, die werd geblokt door de Franse doelman.

78 minuten- Mbappé slaagde er niet in te profiteren van een afstandsschot over de lat.

77 minuten- Frankrijk schoot vanuit alle hoeken, maar geen van hen raakte het doel.

GELE KAART 75′- België krijgt de eerste gele kaart. Vertonghen kreeg geel na een overtreding op de Fransman Kolo Muani.

74 minuten- Kruis!!! Dat is een heel dichtbij doelwit. Hoe ik die positie wist te bereiken is verrassend, maar ik had toen niet het evenwicht om de bal achter in het net te leggen.

72 minuten- Het was een hele goede redding van Maignan. E redde Frankrijk van een grote nederlaag.

70 minuten- Lukaku maakte van de gelegenheid gebruik om een ​​doelpunt te scoren.

68 minuten – Gemiste kans!! Tchouameni miste een kans om Frankrijk op voorsprong te zetten. Ik knalde een schot op de lat.

66 minuten- Griezmann probeerde kansen te creëren, maar zoals gezegd bereikten mijn inspanningen het doel niet.

64 minuten- Upamecano kreeg Vrije trap.

63′ WISSEL- Thuram is eruit, Muani gaat naar Frankrijk. Openda is uit, Mangala is binnen voor België.

60 minuten- Kans voor België, goede run, Maignan bang als de bal dichterbij komt, oh nee, het is geblokkeerd voor België.

Het schot van Carrasco werd geblokt door Hernandez.

58 minuten- Frankrijk kreeg veel schoten in deze wedstrijd, maar geen daarvan ging nog in het net.

56 minuten- Anode-mogelijkheid terug voor Mbappé, ik zou hem onmiddellijk ombouwen. Oh nee, Anoda scoorde niet

54 minuten- Mbappe!!! Uitzonderlijk Gemisthet had het leidende doelpunt van Frankrijk moeten zijn, maar Mbappé slaagde er niet in het doel te bereiken omdat zijn schot naast ging.

52 minuten- Thuram kwam dichterbij, maar miste zijn doel.

50 minuten- Frankrijk voerde in de tweede helft meer druk op. Laten we zeggen dat ze hongerig zijn naar doelpunten.

48 minuten – Wat een ongelooflijke redding!!! Wat een geweldige kans!!!

Casteels redt de bal voor België, dat bijna in doel schiet. Tchouameni vuurde een goed schot af, dat van richting werd veranderd.

46 minuten- België verdedigde heel goed en hun balbezit was indrukwekkend toen ze Frankrijk onder druk zetten.

45+1 minuten- Beide teams probeerden doelpunten te maken om ze uit elkaar te houden, maar de verdedigers waren daar niet in geslaagd. Goede kans voor Frankrijk tegen het einde van de eerste helft.

Echt miss- Tchouameni vuurde een afstandsschot naast de lat.

44 minuten- Mbappé speelde vanaf de zijkant van de Belgische doelpaal

42 minuten- Griezmann op de grond nadat hij de bal volgde vanuit de hoek van het Franse 18-vak.

40 minuten- Kounde kreeg een steekpass, maar die werd prachtig geblokt door de verdediger.

39 minuten- Tchouameni slaagde er niet in het doel te bereiken na een afstandsschot op het Belgische doel te hebben afgevuurd. Het is een lange weg, maar het is logisch.

36 minuten – Goed opgeslagen van de Belgische doelman Casteels. Ik heb tot nu toe geen goede ballen bewaard voor de wedstrijd.

35 minuten- Kounde krijgt een vrije trap voor Frankrijk. Goed rennen.

33 minuten– Wat een krachtige kopbal van Thuram, vanuit die hoek, maar die was niet raak voor Frankrijk.

De Belg De Bruyne werd bestraft voor een overtreding op Griezmann.

32 minuten- Indirect Vrije trap voor Frankrijk. De bal ligt in het spel voor Frankrijk.

30 minuten – Inworp voor Frankrijk toen Doku de bal uit het spel gooide.

28 minuten- België schoof op met de bal, toen De Bruyne zijn man vond om te passen en een kans in het midden te creëren.

26 minuten – Goed Gehaast door Lukaku liet ik de pas in mijn eigen positie vallen. Oh, het schot werd direct op Carrasco geblokt. Goed schot van Carrasco, maar de verdedigers blokkeren het. Hernández blokkeerde het schot en redde Frankrijk van een vroege nederlaag.

24 minuten- Oh, nog een ruige tackle van Rabiot. GELE KAART, Griezmann gesneden kaart.

GELE KAART 23′- Wauw, slechte tackle van Griezmann. Hij kreeg geen gele kaart voor zijn overtreding op de Belgische Doku.

21 minuten- Frankrijk leek de bal te hebben, waarbij Kounde van achteren naar voren bewoog om Griezmann en Mbappé te voeden. Wauw, de vaardigheden van Mbappé zijn buitengewoon.

19 minuten- Lukaku maakte een goede zet en reed richting het Franse strafschopgebied, maar hij was niet helemaal goed.

18 minuten- Anoda probeerde het voor Frankrijk, maar was opnieuw naast het doel toen Thuram uit een corner naast kopte.

16 minuten- Griezmann neemt een hoekschop voor Frankrijk. Mooie stelling maar de Belgische verdedigers hielden stand, ze aarzelden niet.

GELE KAART 14′- Tchouameni kreeg een gele kaart omdat hij tegen de scheidsrechter schreeuwde

Goede zaken, Mbappé kreeg een kans om het doel te bereiken, maar dat mislukte.

Hoek voor Frankrijk. Griezmann komt binnen om de trap te nemen. Korte trap..

12 min – Griezmann vindt alsnog zijn eerste doelpunt van het toernooi.

11 min. – De bal gaat terug in het net en Mbappe probeert wat vaardigheden. Griezman slaagde erin de bal aan te raken en door te geven. Oh, geen enkele Franse speler slaagde erin dat doelpunt te scoren

Doelman Casteels maakt een knappe redding voor België.

10 minuten– Griezmann met de bal, probeert hard te scoren. Wauw, wat een redding.

6 minuten– Mbappé heeft een goed gevoel. Ik word tweevoudig kampioen.

Onana stapte naar voren en nam een ​​indirecte vrije trap voor België.

4 minuten– Goede bal van de Fransman Thuram, maar hij staat buitenspel, de scheidsrechter fluit.

2 minuten– De balcontrole van Frankrijk is zeer goed. Rabiot sloeg vanuit een krappe hoek richting de Belgische kant. Het is een veilige onderneming.

0 minuten– Deze wedstrijd werd onder grote druk gespeeld omdat beide teams hoopten door te gaan naar de volgende ronde

Waar komt deze foto vandaan? Reuters/Bron: PA

Teamploeg

Eerste Belgische IX: Casteels Theater Faes, Vertonghen, De Bruyne, Lukaku, Carrasco, Openda, Castagne, Doku, Onana

Eerste Franse IX: Maignan, Upamecano, Koundé, Griezmann, Tchouameni, Mbappé, Kanté, Rabiot, M. Thuram, Lintasa, T. Hernandez

Wedstrijdstatistieken

Dit is de 76e ontmoeting tussen Frankrijk en België. De wedstrijd begint om 17.00 uur Nigeriaanse tijd.

Frankrijk heeft alle vier de wedstrijden met België op grote toernooien gewonnen. Zijn laatste overwinning was 1-0 in de halve finales van het WK 2018.

De laatste keer dat ze elkaar ontmoetten op het EK was 40 jaar geleden, in 1984, toen Frankrijk met 5-0 won in de groepsfase.

Frankrijk scoorde slechts twee doelpunten in de groepsfase van Euro 2024, en is het land met de minste doelpunten in de groepsfase van een groot toernooi sinds het WK 2010.

België heeft voor de derde keer op rij de knock-outfase van het Eurotoernooi bereikt en heeft de laatste vier laatste 16 wedstrijden op grote toernooien gewonnen.