Hoogtepunten UEFA Nations League: Frankrijk verslaat België, Duitsland wint thuis | Voetbalnieuws

In de tweede speelronde op speeldag 4 van de UEFA Nations League versloeg Frankrijk met 10 man België van thuis uit, terwijl Duitsland die avond een sterke Nederlandse verdediging passeerde met een 1-0 overwinning.

Geen Mbappé, geen probleem

Randal Kolo Muani’s dubbelganger zag Les Bleus voorbij de Belgische kant komen zonder de aanwezigheid van hun sterspeler Kylian Mbappe.

Klik hier om met ons in contact te komen via WhatsApp

Na in de 35e minuut via een strafschop op voorsprong te zijn gekomen, maakte België vlak voor rust gelijk door de treffer van Lois Openda.

In een strakke tweede helft scoorde Kolo Muani echter het winnende doelpunt in de 62e minuut. Het zag er riskant uit voor de bezoekers, wier middenvelder Tchouameni in de 72e minuut van het veld werd gestuurd en het laatste kwartier met 10 man moest spelen. De wereldkampioenen van 2018 zorgden er echter voor dat ze die avond alle drie de punten behaalden.

Duitsland boekte een thuisoverwinning

Het was ook een goede avond voor Duitsland, dat dankzij het doelpunt van Jamie Leweling in de tweede helft voorbij Nederland kwam en die avond waardevolle 3 punten veiligstelde. Duitsland nam ook afscheid van onlangs gepensioneerde spelers als Ilkay Gundogan, Thomas Müller, Manuel Neuer en Toni Kroos, en fans namen nog een laatste keer afscheid van deze legendarische spelers.

Italië klom naar de top van het klassement

Italië versloeg ook Israël met een ruime 4-1 overwinning op eigen veld. Deze overwinning bracht hen rechtstreeks naar de top van het klassement met 10 punten in Groep 2. Gevolgd door Frankrijk en België die respectievelijk 9 en 4 punten verzamelden.

In Groep 3 leidt Duitsland 5 punten bovenaan het klassement met 10 punten, gevolgd door Nederland en Hongarije die elk 5 punten hebben.

Eerste publicatie: 15 oktober 2024 | 09:54 IST