Hibernian 2-0 Ross County: Jake Doyle-Hayes dubbel helpt Hibs aan Schotse Premiership | Voetbal Nieuws

Jake Doyle-Hayes scoorde tweemaal toen Hibernian Ross County met 2-0 versloeg om op te schuiven naar de vierde plaats in de Premiership.

Beide treffers kwamen na rust na een onopvallende opening van 45 minuten, waarbij de tweede poging van de Ier verbluffend was.

The Easter Roads doorbrak de impasse toen Doyle-Hayes in de 50e minuut zijn rekening voor Hibs opende.

De middenvelder versloeg Ross Laidlaw met een schot van buiten het strafschopgebied, maar er waren vraagtekens over het falen van de keeper om een ​​schot buiten te houden.

Niets kon echter het tweede doelpunt van de voormalige spelmaker van St Mirren stoppen, Doyle-Hayes controleerde een afstand voordat hij vanaf 20 yards in de bovenhoek schoot.

Hibs staat nu slechts negen punten achter stadsrivaal Hearts, terwijl Ross County vier punten verwijderd is van de degradatiezone.

Er was weinig tussen de teams in de eerste helft dat entertainment ontbrak.

County-spits Jordan White kreeg al na zes minuten een gele kaart omdat hij in het strafschopgebied was gedoken na een theatrale overtreding op Hibs-doelman Matt Macey.

Aan de andere kant bevond Chris Cadden zich in de ruimte in het strafschopgebied, maar zijn lage voorzet was net achter Kevin Nisbet, tot grote irritatie van de Schotland-international.

White had de kans om Macey te testen in de 16e minuut na een steekpass van Jake Vokins, maar Macey’s chippoging vanuit een krappe hoek werd geweigerd door de doelman.

Hibs begon goed aan de tweede periode en brak de impasse na 50 minuten via Doyle-Hayes.

Afbeelding:
Jake Doyle-Hayes viert zijn opener tegen Ross County

Een corner van Lewis Stevenson viel uiteindelijk in de handen van de Ier op de rand van het strafschopgebied en zijn volley was te heet voor Laidlaw, die de bal wist te behouden.

De gastheren hadden hun voorsprong in de 66e minuut moeten verdubbelen toen Sylvester Jasper het briljant deed om Ewan Henderson in het strafschopgebied op te zetten, maar het lage schot van de middenvelder in het strafschopgebied werd gedwongen door Laidlaw.

Uit een corner van Henderson werd een kopbal van Ryan Porteous gered door doelman Staggies.

De uitploeg probeerde de druk op te voeren terwijl ze op zoek waren naar de gelijkmaker.

Charles Regan-Cook had een tam schot dat Macey gemakkelijk kon opvangen voordat Ross Callachan van afstand naar huis schoot.

Hibs verzegelde de punten in de 78e minuut met een verbluffende staking van Doyle-Hayes.

De vrije trap van Chris Mueller werd gedeeltelijk weggewerkt door Callachan en Doyle-Hayes controleerde de bal voordat hij vanaf 20 yards in de bovenhoek schoot.

Laidlaw ontzegde Josh Doig een derde plaats voor Hibs met een save die laat in de wedstrijd uitbreidde.

Wat zei de directeur…

Hibs-baas Shaun Maloney: “De doelpunten waren ongelooflijk, vooral de tweede, het was een schitterende afsluiting.

“Het eerste is ook heel belangrijk. We hadden een paar kansen en als we meer klinisch waren, zou ik gelukkiger zijn.

“Maar Jake is echt goed geweest. Zijn doelpunten en zijn prestaties waren echt goed.

“Dus ik ben heel blij voor hem. Ik zou graag de eer opeisen voor zijn aanvallen.

“We hebben de afgelopen twee of drie weken veel werk verzet aan verschillende soorten afwerking.

“Je moet Jake alle eer geven, slechts twee ongelooflijke goals.

“De tweede was een briljant doelpunt. Ik hoop dat hij je er veel beter doorheen kan praten dan ik.”

Ross County-baas Malky Mackay: Het grootste ding dat me ongelukkig maakte, was de fout voor het eerste doelpunt.

“Ik denk dat iedereen het net zo duidelijk zag als de dag op het grote scherm van achter het doel – de rechte hoek zag het niet, maar toen het eenmaal achter het doel ging, zag je (Rocky) Bushiri gewoon Harry Paton’s hiel knippen toen Paton naar toe ging een schot blokkeren.

“Ik zag het vanuit de dug-out – waarom viel Harry Paton net? Het was een grote beslissing om een ​​fout te maken.

“Ik heb hem er aan het einde van de wedstrijd naar gevraagd. Ik zei gewoon: ‘Het is op het grote scherm, je ziet het vanavond op televisie’.

“In zo’n snel spel kregen ze een doelpunt in een wedstrijd met weinig kansen, en dat betekende dat we achter hem aan moesten.

“We moesten ons wat meer blootgeven en ons laten meeslepen in de tegenaanval. Het gebeurde voor hun tweede doelpunt – niets wegnemen van een geweldige aanval – maar het veranderde de dynamiek van het spel.

‘Dit soort beslissingen moeten wel kloppen. Ik weet echt niet waarom Harry Paton is gevallen.’

Wat is het volgende?

Hibs ontvangt zondag koploper Celtic in een wedstrijd die je live kunt zien Sky Sports Voetbal om 12.00 uur, terwijl Ross County aanstaande zaterdag collega St Johnstone-jagers ontvangt (15.00 uur).

zondag 27 februari 11:00 uur