Het is gemaakt voor België, niet voor Nederland

Media365 redactie, gepubliceerd op zaterdag 13 november 2021 om 23:00 uur.

België, winnaars van Estland (3-1), plaatste zich dinsdag voor het WK, in tegenstelling tot het niet te missen Nederland.

Behalve Frankrijk, kunnen twee teams zich deze zaterdagavond kwalificeren ter gelegenheid van de voorlaatste dag van de groepsfase van de kwalificatie voor het WK 2022. Als België zijn kans niet mist door het bescheiden Estland te verslaan (3-1), zal Nederland echter moeten spelen hun wedstrijd aanstaande dinsdag tegen Noorwegen. Memphis-partner Depay had het in Montenegro niet beter kunnen doen dan een gelijkspel (2-2).

Het begon allemaal goed genoeg voor Nederland aan de top van groep G bij de aftrap, en wie wist dat succes hen in staat zou stellen hun ticket voor het WK te valideren. Voor balbezit, Dat Oranje opende de score via een penalty omgezet door Depay (0-1, 25). De Barcelonaman verdubbelde zelfs tien minuten na rust zijn inzet (0-2, 54e).

En toen waren de Nederlanders plotseling dood en lieten ze genoeg tijd over om zich uit te drukken aan de geesten van hun tegenstanders. Die laatste bad niet en scoorde twee keer in vier minuten tijd, het werk van Vukotic (1-2, 82) en Vujnovic (2-2, 86).

Wales kan het geloven

Een gelijkspel dat de ploegchef van Louis van Gaal ernstig zal schaden. Nog steeds de leider van de groep, Oranje speelt dinsdag eerste plaats tegen Noorwegen (3e met twee punten). Wee de verliezer. In de andere twee wedstrijden die avond met groep E,Daarom heeft België zijn ticket voor het WK 2022 verdiend versloeg eenvoudig Estland (3-1) met doelpunten van Benteke, Carrasco en Thorgan Hazard.

parallel, Wales klopt Wit-Rusland (5-1), profiteerde met name van twee doelpunten van Ramsey en maakte van de gelegenheid gebruik om wat comfortabeler op de 2e plaats achter België te zitten. De twee landen ontmoeten elkaar op 16 november. Nog steeds in de race voor deze groep, drie punten achter Wales, treft Tsjechië Estland.