Geen overwinning voor Eriksen: Denemarken verslagen door België – sportnieuws over ijshockey, wintersport en meer

Denemarken verloor nipt de EK-voorrondewedstrijd tegen België met 2-1. Aanvankelijk zag het er goed uit voor Denemarken.

Zelfs grote passie en enthousiasme hebben Denemarken niet gered van hun tweede nederlaag op het EK voetbal in de eerste EK-wedstrijd na de dramatische ineenstorting van topster Christian Eriksen. Gesteund door een publiek van 25.000 aanwezigen in Kopenhagen verloren de co-hosts donderdag op het WK met 1-2 (1-0) van het op de derde plaats geplaatste België, ondanks een vroege voorsprong en een pittig optreden en geconfronteerd met een vroegtijdig vertrek uit de competitie. Europese kampioenschappen. De Europese kampioenen van 1992, die nog steeds zonder punten staan, staan ​​nu onderaan de groep achter België (6e), Rusland (3e) en Finland (3e).

De terugkeer van Belgische topster Kevin de Bruyne uit Manchester City, die vroeg in de tweede helft van de Champions League-finale als invaller kwam, slechts tweeënhalve week nadat hij in de Champions League-finale zijn oogkas en neusbeen had gebroken. , is erg belangrijk voor de uitkomst van de wedstrijd. De 29-jarige zorgde voor de gelijkmaker van Dortmund-speler Thorgan Hazard (55e minuut) en scoorde vervolgens zelf de winnaar (71e). Yussuf Poulsen (2e) van de Duitse nummer twee RB Leipzig bezorgde de gastheren een vroege voorsprong en droeg zelfs bij aan de kippenvelsfeer in het Parken Stadion.

Een emotionele avond voor Denemarken

Voor Denemarken was het zoals verwacht een emotionele avond toen ze terugkeerden naar de set van hun drama. In het stadion waar de 29-jarige Eriksen afgelopen zaterdag in elkaar zakte en op het veld werd gereanimeerd in de openingswedstrijd tegen Finland (0-1), juichten zijn teamgenoten dit keer tijdens de warming-up.

Iedereen heeft iets bijgedragen aan de hele ervaring ter ere van Eriksen. Veel fans komen naar het stadion met hun naam en nummer 10 op hun tenue. Op de tribunes hingen posters als ‘Hele Danmerk er med dig, Christian’ (Heel Denemarken is met je, Christian).

Naast het volkslied zijn er ook voetballiedjes

Voordat het volkslied werd gezongen, speelde de stadiondirectie het voetballied ‘You’ll never walk alone’, dat vooral bij Liverpool FC wordt gespeeld als symbool van solidariteit. Tien minuten na de wedstrijd onderbrak scheidsrechter Björn Kuipers uit Nederland zelfs de wedstrijd, zodat alle toeschouwers en spelers opnieuw enthousiast klapten voor Eriksen.

Deense coach Kasper Hjulmand had een dag eerder gewaarschuwd dat deze enorme golf van steun zijn spelers zou kunnen overweldigen. Maar wat er feitelijk gebeurde, was wat aanvoerder Simon Kjaer die middag had verwacht in zijn opmerkingen tegen de fans: “We zullen het veld betreden met Christian in ons hart”, schreef de chef defensie van AC Milan. Het feit dat Eriksen zich weer beter voelt, is “de grootste motivatie voor ons allemaal.”

Eerste doelpunt na 99 seconden

Hierbij kwam zoveel energie vrij bij de Denen dat ze België letterlijk met sportieve middelen aanvielen en zich hartstochtelijk in elke bal en elk duel stortten. Slechts 99 seconden later leek de arena op zijn grondvesten te schudden. Na een foutje in de Belgische verdediging pakte Poulsen de bal en trapte met een nauwkeurig laag schot de hoek in. Het was het op een na snelste doelpunt op een EK in de geschiedenis, na de Rus Dmitri Kirichenko, die in 2004 al na 65 seconden scoorde tegen Griekenland.

De Denen deden alsof ze gek waren en lieten België zich helemaal niet ontwikkelen. Joakim Maehle, Daniel Wass en Mikkel Damsgaard hadden voor rust de voorsprong moeten vergroten. De Belgische sterspits Romelu Lukaku, die bevriend is met Eriksen, kreeg in de eerste helft echter geen kans om te scoren.

De Bruyne draaide de zaken om

Maar toen kwam De Bruyne, die de start van het EK tegen Rusland miste (3-0). De voormalige Bundesliga-professional van VfL Wolfsburg stelde zich goed voor toen hij met een voorzet de gelijkmaker van Thorgan Hazard opzette. Het begon met Lukaku’s onweerstaanbare solo-actie. Even later keerde Axel Witsel na 159 dagen terug. De verdediger van Borussia Dortmund liep begin januari tijdens een Bundesliga-wedstrijd in Leipzig een achillespeesblessure op.

Maar het allerbelangrijkste was het De Bruyne die het Belgische spel een boost gaf die voorheen ontbrak. De blondine regisseerde niet alleen het spel, maar scoorde ook met een laag schot in de nabije hoek om de leiding te nemen. Uit respect voor Eriksen vierde hij zijn doelpunt niet. Kort voor tijd maakte het meedogenloze Denemarken bijna gelijk, maar Martin Braithwaite (87e) kopte met een kopbal op de lat.