Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Hoogtepunten van de wedstrijd: Frankrijk verslaat België, Jan Vertonghen zet doelpunt om in eigen doelpunt

• 1 juli 2024
    Om 23.34 WIB

FRA vs BEL, LIVE Uitslagen Euro 2024 Ro16: Frankrijk verslaat België en bereikt de kwartfinales!

FRANKRIJK NAAR KWARTAAL!

Het eigen doelpunt van Jan Vertonghen bleek het verschil, want Frankrijk boekte maandag een 1-0 overwinning op België!

Frankrijk 1-0 België

Frankrijk versus België, Euro 2024 Ro16 Livescore: FULL TIME! Frankrijk verslaat België met 1-0!

VOLLEDIGE TIME!

De scheidsrechter blies op het fluitsignaal om het einde van de wedstrijd aan te geven en de Franse brigade raakte in rep en roer!

Een gebroken hart trof België opnieuw op een groot toernooi omdat ze vroeg naar huis moesten vliegen.

Frankrijk 1-0 België!

Om 23.15 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 LIVE Score: 85e MINUUT GOAL! Frankrijk DOEL! Frankrijk 1-0 België

85e MINUUTDOEL!

Randal Kolo Muani brengt Frace naar voren!

Met nog maar 5 minuten te gaan zette de jongeling zijn land op voorsprong!

Een goed uitgevoerde zet, geduldig gewacht toen Muani de bal met zijn rug naar het doel ontving. Hij draaide zich snel om en schoot toen de bal de Belgische verdediger Jan Verthongen raakte en Casteels versloeg!

Het zou een eigen doelpunt zijn geweest en Jan Vertonghen was de ongelukkige ontvanger van de ongewenste lijst.

23:11 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: KDB schiet in de 83e minuut! Frankrijk 0-0 België

Kevin De Bruyne steekt zijn voet door de bal terwijl hij de bal richting doel stuurt. Het schot van de Belgische aanvoerder kwam echter te recht op de doelman af en Miagnan wist het krachtig te pareren.

De lekkage leek op Castagne te vallen, die naar binnen snelde, maar de Franse verdedigers arriveerden net op tijd om het gevaar te bedwingen!

Frankrijk 0-0 België

Om 23.09 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: de kans van Frankrijk in de 79e minuut! Frankrijk 0-0 België

Frankrijk dribbelde de bal geduldig in het aanvallende derde deel van het gebied en kwam in een dreigende positie terecht.

De finishing touch van de zet ging echter opnieuw verloren toen zijn schot vanuit het strafschopgebied naast ging.

Om 23.01 WIB

Frankrijk versus België, Euro 2024 Ro16 LIVE Score: 71′ Frankrijk gaat vooruit! Frankrijk 0-0 België

Uitstekend spel uit Frankrijk, toen Mbappé en Hernandez naar de schietzone wilden gaan, nadat ze waren begonnen met prachtig voetenwerk aan de rand van het gebied.

Maar opnieuw had België te veel spelers die de deur voor de aanval blokkeerden en sloten.

Lukaku kreeg even geleden een schot geblokt door Maignan toen de Belgische spits vanaf de linkerkant van het doel schoot, maar zijn schot ging recht op de Franse doelman af, die de bal kon pareren en zonder veel weerstand in het spel bracht!

22:51 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 LIVE Score: 63′ Wissel voor België! Frankrijk 0-0 België

Mangala komt in het veld voor Openda terwijl Tedesco zijn zet doet!

Om 22.50 WIB

Frankrijk versus België, Euro 2024 Ro16 LIVE Score: Theo’s tackle in de 60e minuut! Frankrijk 0-0 België

Theo Hernandez glijdt naar binnen om de laatste tackle te maken en een trefzeker doelpunt te redden!

Carrasco werd aan de rechterkant richting doel gespeeld toen De Bruyne de bal in het pad van de aanvaller schoof.

Hernandez volgde de bal en arriveerde op tijd om zijn team te laten juichen alsof ze een doelpunt hadden gescoord. Dat laat zien hoe belangrijk de tackle is.

Wat een prestatie van de Franse vleugelverdediger!

22:43 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: 53′ Mbappé scoort bijna! Frankrijk 0-0 België

Mbappé bezorgde zijn team bijna de leiding!

Briljant werk van de buitenspeler, die de bal op links van Rabiot ontving.

De aanvaller van Real Madrid liet zijn schouder zakken om de bal te ontwijken voordat hij naar links stormde terwijl hij verschillende verdedigers versloeg om in een schietpositie te komen.

Hij haalde de trekker over vanuit het gebied, maar kon zijn schot niet blokkeren toen een ander schot over de paal zeilde.

22:38 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 LIVE Score: 48′ Casteels redt! Frankrijk 0-0 België

Grote besparingen!

Tchouameni, onbevreesd vandaag, probeerde nog een schot van buiten het strafschopgebied en slaagde er opnieuw in om de bal netjes te raken.

Zijn schot richting doel ging echter van richting en stelde Casteels op de proef, zodat de Belgische doelman gedwongen werd naar links te duiken en te voorkomen dat de bal erin ging.

22:33 WIB

Frankrijk versus België, Euro 2024 Ro16 Livescore: TWEEDE HELFT! Frankrijk 0-0 België

TWEEDE HELFT!

België begint de tweede helft terwijl beide teams op zoek zijn naar een opener!

Om 22.20 WIB

Frankrijk versus België, Euro 2024 Ro16 Livescore: EERSTE HELFT! Frankrijk 0-0 België

EERSTE HELFT!

Er was niets dat de twee teams halverwege onderscheidde toen Frankrijk en België de tunnel binnengingen met een doelpuntloos doelpunt!

Om 22.19 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 LIVE Score: 45′ Mbappé danst in het strafschopgebied! Frankrijk 0-0 België

Er werd een minuut blessuretijd gegeven voor een onderbreking aan het einde van de eerste helft en Frankrijk kwam bijna op voorsprong.

Mbappe toonde zijn vermogen om voorbij verdedigers te komen voordat hij de bal terugtrok naar Tchouameni die in het verdedigingsgebied stond te wachten.

De middenvelder liet zich meeslepen en trapte de bal langs de tegenstander, terwijl andere kansen in deze helft met minimale kansen verloren gingen.

22:12 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: Tchouameni scoort in de 39e minuut! Frankrijk 0-0 België

Frankrijk dribbelde de bal het aanvalsgebied in dankzij het harde werk van Lintasa die halverwege naderde om te voorkomen dat Openda richting doel rende!

Frankrijk probeerde met een aantal korte passes gaten in het strafschopgebied te vinden, maar België kon de aanvallen blokkeren.

Aurelian Tchouameni deed een spectaculaire prestatie toen hij zich voorbereidde om van buiten het strafschopgebied te schieten en daar voldoende kracht achter had, maar zijn traject was verkeerd en de bal zeilde weer naast.

22:06 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: 33′ De kopbal van Thuram gaat naast! Frankrijk 0-0 België

Kounde leverde vanuit de tegenovergestelde richting een schitterende voorzet in het strafschopgebied en vond Thuram.

De spits kopte de bal, maar de bal ging naast omdat de doelman niet hoefde te bewegen om te redden.

Dit is ongetwijfeld de grootste kans voor Frankrijk tot nu toe, en dat is geen sinecure.

Om 22.04 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: 31′ Frankrijk gaat vooruit! Frankrijk 0-0 België

Frankrijk zag een gat in het gebied en probeerde het aan te vallen met een diagonale bal over de doellijn terwijl Hernandez probeerde de bal bij de verre hoek naar beneden te brengen, maar zijn techniek kwam niet overeen met zijn bedoeling en een nieuwe zet leverde niets op voor Frankrijk!

22.00 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 LIVE Score: 28′ Grote kans! Frankrijk 0-0 België

Een knappe actie op links hielp België bij het lanceren van een dreigende aanval. Openda draaide naar rechts en voerde de bal naar het midden.

Yannik Carrasco stond aan de andere kant en probeerde de bal in het net te trappen, maar er stonden te veel spelers in de weg, dus de bal bleef buiten en in het spel!

21:56 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: 24′ Dingen om op te letten! Frankrijk 0-0 België

Jeremy Doku werd betrapt door Griezmann toen de Belgische vleugelspeler op links richting doel probeerde te rennen. De scheidsrechter zag het en gaf een gele kaart aan de Franse speler nummer 7.

Kevin de Bruyne staat op de bal en lijkt de opener te scoren, maar Mike Maignan staat rechtop en duwt de bal van het doel af!

Omdat de bal door het gebied werd geveegd, was het gevaarlijk, maar Doku bevond zich opnieuw in een moeilijke situatie toen hij opnieuw werd neergehaald, dit keer dichter bij de middenlijn en door Rabiot, die ook een gele kaart kreeg en de kwartfinales zal missen als Frankrijk vooruitgang!

21:52 WIB

Het ambitieuze schot van Rabiot van buiten het strafschopgebied vloog hoog over de doelpaal, omdat geen van beide partijen de ander lastig kon vallen.

Het zijn behoorlijk voorzichtige 20 minuten in Düsseldorf!

Om 21.49 WIB

Frankrijk vs België, Euro 2024 Ro16 Live Score: 18′ Thuram’s kopbal gaat naast! Frankrijk 0-0 België

Marcus Thuram, zoon van de legendarische Lilian Thuram, kwam swingend vanaf rechts als eerste door de hoek.

De spits, die indruk maakte bij Inter uit de Serie A, kon de doelman van de tegenstander echter niet in de problemen brengen toen zijn kopbal naast de paal ging.