Frankrijk vs België, EURO 2024 Hoogtepunten: Frankrijk wint met 1-0, eigen doelpunt van Jan Vertonghen in de laatste minuut brengt Mbappe en vrienden door naar de kwartfinales | Voetbalnieuws

Hoogtepunten Frankrijk versus België Ronde van 16, UEFA Euro 2024: Jan Vertonghen kreeg een eigen doelpunt tegen van Randal Kolo Muani’s schot aan het einde van de tweede helft, wat Frankrijk een 1-0 overwinning bezorgde en doorging naar de kwartfinales van Euro 2024, terwijl België in de achtste finales van het toernooi werd uitgeschakeld. .

In een zwaar bevochten wedstrijd in Düsseldorf had Frankrijk veel balbezit en slaagde er uiteindelijk in om zijn aartsrivalen met slechts één doelpunt verschil te verslaan, net zoals ze deden tijdens hun laatste ontmoeting op een groot toernooi – de halve finales van de FIFA Wereldbeker 2018. Frankrijk moet ook nog een doelpunt scoren – twee eigen doelpunten en een penalty van Kylian Mbappé waren de doelpunten die ze scoorden voorafgaand aan de kwartfinales.

Teamnieuws – Frankrijk XI: Maignan, Konde, Upamecano, Lintasa, Hernandez, Tchouameni, Kante, Rabiot, Griezmann, Thuram, Mbappé; Vervanging: Samba, Pavard, Mendy, Camavinga, Giroud, Dembele, Muani, Zaïre Emery, Fofana, Coman, Clauss, Areola, Konate, Barcola; België XI: Casteels, Castagne, Faes, Vertonghen, Theate, De Bruyne, Onana, Doku, Openda, Carrasco, Lukaku; Vervanging: Debast, Witsel, Tielemans, Trossard, Kaminski, Sels, Lukebakio, Vranckx, De Ketelaere, Mangala, Bakayoko, Vermeeren, De Cuyper.