Frankrijk versloeg België – Portugal na kwartfinaledrama

Wat een drama maandagavond in de achtste finales van het EK tussen Portugal en Slovenië in Frankfurt. Na 90 doelpuntloze minuten eindigde de wedstrijd uiteindelijk in strafschoppen – met een beter einde voor Portugal. Het favoriete team won uiteindelijk met 3-0 na strafschoppen van het buitenlandse team Slovenië.

In de reguliere speeltijd kregen de Portugezen de hele wedstrijd de betere kansen, maar ze kregen een aantal goede kansen vlak bij doel of werden afgewezen door de Sloveense doelman Jan Oblak.

Ronaldo miste in de verlenging een penalty

In de verlenging scoorde vooral superster Cristiano Ronaldo het winnende doelpunt. Na een overtreding op Bernardo Silva kreeg de Portugese speler een strafschop opgelegd. De inspanningen van de 39-jarige superster werden echter gedwarsboomd door Oblak (105e gerangschikt) en barstte tijdens de wedstrijd in tranen uit. Hij moest getroost worden door zijn teamgenoten.

De Portugese doelman Costa was de matchwinnaar

Nadat er in de verlenging geen doelpunten waren gescoord, werd een penalty shootout afgekondigd. Daar werd doelman Diogo Costa de winnaar door alle drie de schoten van de Sloveen te pareren. Aan Portugese kant bleef Ronaldo dit keer rustig. Ook Bruno Fernandes en Bernardo Silva scoorden en namen de favorieten mee naar de kwartfinales tegen Frankrijk.

Frankrijk versloeg België laat

Frankrijk zette zijn minimalistische voetbal voort op het EK en bereikte de kwartfinales. De tweevoudig Europees kampioen onder leiding van de gemaskerde man Kylian Mbappé won maandag met coach Domenico Tedesco in de ronde van 16 in Düsseldorf met 1-0 (0-0) van België. De beslissing werd genomen door een eigen doelpunt van Jan Vertonghen, dat in de 85e minuut een schot van voormalig Bundesliga-professional Randal Kolo Muani afweerde. Ondanks dat Frankrijk tot nu toe slechts drie doelpunten scoorde op dit Europees Kampioenschap, bleef Frankrijk op het WK 2014 met 0-1 ongeslagen tegen Duitsland in het reguliere toernooispel. Équipe Tricolore gaat vrijdag verder in de kwartfinales in Hamburg. Daarentegen moesten de eeuwige geheime favorieten België vroeg naar huis, zelfs onder de voogdij van de Duitse coach Tedesco.

Voormalig Eintracht-aanvaller Kolo Muani verloste Frankrijk

Het langverwachte topduel werd al snel saai. Beide ploegen zetten hun veelal weinig inspirerende en teleurstellende prestaties uit de voorronde in de eerste helft probleemloos voort. Ook na de pauze ging het soms onwaardige spel door. Wanneer het nodig was om snel te zijn, vertraagde het tempo aan beide kanten en konden de sterren helemaal niet deelnemen aan hun spel. In de 83e minuut werd de harde trap van De Bruyne gepareerd door de Franse doelman Mike Maignan. Aan de andere kant ontsloeg voormalig Eintracht-invaller Randal Kolo Muani Frankrijk van coach Didier Deschamps. De verdediger van Vertonghen pareerde zijn schot zonder het te kunnen stoppen.