Frankrijk redt zichzelf, Oostenrijk gaat ten onder

Kopenhagen (dpa) – Het nationale team van Didier Deschamps verloor aan het einde van groep 1 0:2 (0:2) in Denemarken, maar profiteerde van 1:3 (1:1) Oostenrijk tegen wereldkampioen Kroatië. Als gevolg van de nederlaag degradeerde de ploeg van de Duitse coach Ralf Rangnick naar League B. Kroatië daarentegen bereikte de halve finale (14/15 juni 2023) als groepswinnaar.

Net als in de heenwedstrijd tegen Denemarken (1:2) heeft het teleurstellende Frankrijk grote problemen met de halve finalisten van het EK en heeft het in minder dan twee maanden voor aanvang van het WK laten zien dat het weer uit vorm is. Kasper Dolberg (34) en Andreas Skov Olsen (39) scoorden voor de gastheren om de overwinning te pakken.

Luka Modri ​​van Real Madrid? zette Kroatië al na zes minuten op voorsprong in Wenen. Christoph Baumgartner van 1899 Hoffenheim maakte drie minuten later gelijk. Na de teamwissel namen Marko Livaja (69) en Dejan Lovren (72) de beslissing.

In Groep 4 heeft de Nederlandse coach Louis van Gaal de eerste plaats veilig gesteld door een 1-0 (0-0) overwinning op België en staat hij in de Nations League-finale. Virgil van Dijk scoort voor Oranje (73′). Na 0-1 (0-0) tegen Polen zal Wales het komende UEFA Nations League-seizoen in League B moeten spelen.