FIH Pro League: India’s dameshockeyteam verloor van nummer twee Nederland na penalty’s | Hockey Nieuws

BHUBANESHWAR: Het Indiase hockeyteam voor dames presteerde ondermaats en leed een 1-3 nederlaag tegen Olympisch kampioenen Nederland van het tweede snarenteam in een strafschoppenserie nadat beide partijen in hun tweede wedstrijd in de reguliere speeltijd 1-1 hadden afgesloten. FIH Pro League-wedstrijd op zaterdag.
Rajwinder Kaur scoorde in de eerste minuut van de wedstrijd en de Nederlandse kant, die hier speelde zonder de speler die goud won op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio, maakte in de 53e minuut de gelijkmaker via aanvoerder Jansen Yibbi om de wedstrijd naar penalty’s te leiden.

Jansen is de meest ervaren speler van Oranje met 24 interlands voor de wedstrijd van zaterdag. Slechts vier andere Nederlandse spelers hebben meer dan 10 interlands gespeeld.
Aanvoerder en doelman Savita is met 223 interlands de meest ervaren van India.
India, ook zonder drie hoofdrolspelers in Lalremsiami, Salima Tete en Sharmila Devi van een historische vierde op de Olympische Spelen in Tokio, had vrijdag de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen. De overwinning was de eerste tegen Nederland in meer dan een decennium.
India pakte een punt uit de wedstrijd om op de tweede plaats in het klassement te blijven, terwijl ook Nederland zijn numero uno-positie behield.
Nederland heeft nu 19 punten uit acht wedstrijden, terwijl India 16 punten heeft, eveneens uit acht wedstrijden.
Alleen Navneet Kaur scoorde voor India in de shootout, terwijl Rajwinder, Neha en Jyoti het doel misten.
Voor de Nederlandse kant waren Barentsen Marente, Fortuin Kyra en Jansen het klankbord, terwijl Morgenstern Fiona het doel miste in de shootout.
Na vrijdag met 2-1 te hebben gewonnen van Nederland in een prijzenswaardige vertoning, werden de Indians door de Nederlandse spelers overklast nadat ze na 34 seconden een snelle voorsprong hadden genomen.
India kreeg twee corners kort nadat de wedstrijd was begonnen en Rajwinder vond het doel met een afbuiging van de tweede.
Maar daarna was het het tweede Nederlandse elftal dat de voorwaarden dicteerde met meer balbezit en penetratie van de cirkel. De Indianen misten richting en creativiteit en verloren te vaak het balbezit.
Net als in de eerste wedstrijd was de verdediging van India solide totdat ze in het vierde kwartaal de gelijkmaker toestonden, zeven minuten voor normale tijd nadat de Nederlandse aanval wanhopig op zoek was naar een doelpunt.
Nederland kreeg maar liefst zes corners op rij. Ze scoorden vanaf de zesde met Jansen die een hoog schot langs Savita in het net stuurde.
Team India reist af naar België voor hun volgende wedstrijden op 11 en 12 juni.