Euro 2024: Volledige puntentabel na wedstrijden in Groep E; Roemenië, België en Slowakije verzekerden zich van een plaats in de achtste finales

Denemarken en Slovenië voegen zich bij Duitsland, Spanje, Portugal, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Nederland om zich te kwalificeren voor de laatste 16 van Euro 2024.

Bekijk de stand in elke groep op Euro 2024.

GROEP A

Duitsland eindigde bovenaan in Groep A na een 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland, dat als tweede zal promoveren.

Kevin Csoboth scoorde in de 10e minuut van de blessuretijd toen Hongarije naar een 1-0 overwinning op Schotland reed en zo in de strijd bleef voor een plaats bij de laatste 16 van Euro 2024.

Hongarije moet op andere resultaten vertrouwen als het zich wil ontwikkelen als een van de beste derde geplaatste teams.

Team Punten Wedstrijden gespeeld Winnen Tekenen Verlies Vriend Engels GD
Duitsland (Q) 7 3 2 1 nummer 0 8 2 6
Zwitserland (Q) 5 3 1 2 nummer 0 5 3 2
Hongarije 3 3 1 nummer 0 2 2 5 -3
Schotland 1 3 nummer 0 1 2 2 7 -5

GROEP B

Spanje versloeg Albanië met 1-0 en handhaafde zo zijn winning streak in de groepsfase van Euro 2024.

Kroatië en Italië speelden 1-1 gelijk nadat Mattia Zaccagni de gelijkmaker in de blessuretijd scoorde voor de regerend kampioen.

Albanië is uitgeschakeld in het toernooi, terwijl Kroatië op de derde plaats staat en weinig kans heeft zich te kwalificeren voor de laatste zestien.

Team Wijzer Wedstrijden gespeeld Winnen Tekenen Verlies Vriend Engels GD
Spanje (Q) 9 3 3 nummer 0 nummer 0 5 nummer 0 5
Italië (Q) 4 3 1 1 1 3 3 nummer 0
Kroatië 2 3 nummer 0 2 1 3 6 -3
Albanië 1 3 nummer 0 1 2 3 5 -2

GROEP C

Engeland voerde het klassement aan na een gelijkspel tegen Slovenië. Denemarken en Slovenië kwalificeerden zich beiden.

Denemarken en Slovenië hadden vergelijkbare algemene statistieken, maar Denemarken stond hoger op de UEFA-kwalificatieranglijst en eindigde daarom als tweede boven Slovenië.

Engeland speelde tegen Slovenië, terwijl Denemarken tegenover Servië stond in de laatste wedstrijd van Groep C, omdat beide wedstrijden eindigden in een doelpuntloos gelijkspel.

Team Punten Overeenkomst Winnen Tekenen Verlies Vriend Engels GD
Engels (V) 4 3 1 1 nummer 0 2 1 1
Denemarken (T) 3 3 nummer 0 3 nummer 0 2 2 nummer 0
Slovenië (T) 3 3 nummer 0 3 nummer 0 2 2 nummer 0
Servië 2 3 nummer 0 2 1 1 2 -1

GROEP D

Oostenrijk voerde Groep D aan na Nederland te verslaan in een drama met vijf doelpunten.

Frankrijk moest genoegen nemen met een gelijkspel en eindigde de groepsfase op de tweede plaats met een verschil van één punt.

Oostenrijk en Frankrijk kwalificeerden zich voor de laatste 16 van Euro 2024. Nederland wist zich ook te kwalificeren voor de knock-outfase, nadat het met vier punten als een van de vier beste op de derde plaats geplaatste teams eindigde.

Oostenrijk (T) 6 3 2 nummer 0 1 6 3 3
Frankrijk (Q) 4 3 2 1 nummer 0 2 1 1
Nederland (Q) 4 3 1 1 1 4 4 nummer 0
Polen 1 3 nummer 0 nummer 0 3 2 6 -4

GROEP E

België en Oekraïne speelden woensdag in de Groep E-wedstrijd van Euro 2024 in de Arena van Stuttgart 0-0 gelijk.

Door dit resultaat boekte België een plaats bij de laatste 16 als tweede in de groep, terwijl Oekraïne werd uitgeschakeld nadat het op de vierde plaats eindigde.

Roemenië kwalificeerde zich als groepswinnaar na een 1-1 gelijkspel tegen Slowakije in de Arena van Frankfurt, terwijl Slowakije zich kwalificeerde als een van de beste op de derde plaats geplaatste teams.

Roemenië (Q) 4 3 1 1 1 4 3 1
België (Q) 4 3 1 1 1 2 1 1
Slowakije (Q) 4 3 1 1 1 3 3 nummer 0
Oekraïne 4 3 1 1 1 2 4 -2

GROEP F

Portugal boekte een 3-0 overwinning tegen Turkije en kwalificeerde zich zaterdag als winnaar van Groep F voor de laatste 16 van Euro 2024 in het BVB Dortmund Stadion.

EK-nieuwkomer Georgië hield Tsjechië zaterdag op een 1-1 gelijkspel en kwam al vroeg op voorsprong via een strafschop van Georges Mikautadze voordat Patrik Schick de gelijkmaker maakte.