Euro 2024 – Portugal staat in de kwartfinales tegenover Frankrijk nadat Ronaldo huilt

Voor het eerst gepubliceerd op Laatst bijgewerkt

Portugal won in Frankfurt een strafduel tegen Slovenië. In Düsseldorf schoof Frankrijk door naar de kwartfinales tegen België.

Portugal plaatste zich in een dramatische wedstrijd tegen Slovenië voor de kwartfinales van het EK in Duitsland. De nieuwe beslissing werd genomen via een penalty shootout-duel, omdat de stand tot aan de verlenging nog 0-0 was.

Na het missen van een penalty barstte superster Ronaldo in tranen uit.

In de volgende ronde neemt Portugal het op tegen Frankrijk.

Een scheve wedstrijd tussen Frankrijk en België

Het heeft erg lang geduurd voordat afgelopen maandag het eerste doelpunt viel in de andere ronde van 16.

Maar uiteindelijk versloeg Frankrijk België met 1-0. Het doelpunt werd gescoord door PSG-speler Kolo Muani, maar het was eigenlijk een eigen doelpunt van de Belg Vertonghen.

De Franse bondscoach was na de wedstrijd in Düsseldorf opgelucht en zei dat zijn ploeg nu van de overwinning moest genieten; hij heeft er nooit aan getwijfeld.

Sommige experts vonden het spel van Frankrijk nogal matig en spraken over een dutje doen tijdens de eerste helft.

Maar het Franse team heeft tot nu toe doelpunten kunnen afweren tijdens de Europa Cup.

Duitsland, Zwitserland, Engeland en Spanje hebben zich ook gekwalificeerd.

In de kwartfinales staat het Duitse nationale team tegenover Spanje. De winnaar van deze wedstrijd neemt het op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Portugal en Frankrijk.