Calnan (22′ 32′ FG)

België 2
de Sloover (33′ FG); Hendrickx (59′ PC)

Engeland won met 3-0 na penalty’s om bonuspunten te verdienen

Engeland kwam naar voren als wereldkampioen en Belgisch Olympisch kampioen in een schitterende wedstrijd in Londen in de FIH Hockey Pro League.

Twee schitterende doelpunten van Will Calnan zorgden ervoor dat Engeland op voorsprong kwam, en hoewel een schoonheid van Arthur de Sloover en een last-minute corner van Arthur Hendrickx beide ploegen een punt bezorgden in de normale speeltijd, was het Engeland dat met 3-0 won na penalty’s om te winnen. bonus punten.

Het spel had het allemaal: briljante doelpunten, een geweldige keeper en late actie tussen twee partijen die vastbesloten waren om aan te vallen. En het resultaat zorgt voor een geweldige rematch wanneer de twee partijen het zondag opnieuw uitvechten in het Lee Valley Hockey and Tennis Center.

Engels: Payne (GK), Creed, Albery (C), Gall, Nurse, Wallace, Rushmere, Roper, Calnan, Ansell, Bandurak
Subs (gebruikt): Griffiths, Sloan, Ward, Goodfield, Condon, Smith
Sub (ongebruikt): Mazarelo (GK)

Wedstrijdverslag
Het was Engeland dat in het eerste kwart wat meer vaart had, Nick Bandurak testte Loic Van Doren in het Belgische doelpunt uit een corner. De thuisploeg had pech om niet nog een corner te winnen toen een Belg de bal opzettelijk vanaf de achterlijn leek te spelen, terwijl Engeland ook een penalty in hun voordeel zag krijgen, maar werd teruggedraaid op een verwijzing.

Engeland zette de druk in de tweede helft voort en in de 22e minuut maakte Will Calnan een schitterend doelpunt. Stuart Rushmere deed er goed aan hem in de D te vangen, al was het maar een halve kans toen Calnan een geweldige spin maakte om hem in een oogwenk op de grond en in het Belgische net te landen.

België worstelde opnieuw om de gelijkmaker te maken, en allereerst hield Ollie Payne op briljante wijze de behendige afbuiging van Florent van Aubel tegen. Daarna leek Nicolas de Kerpel zeker te scoren, maar opnieuw redde Payne. Toen de rebound voor de Kerpel viel, viel hij op de grond, maar de scheidsrechter op de baan zag niets aan de hand, net als de videoscheidsrechter.

Als het eerste doelpunt van Calnan goed was, was zijn tweede even indrukwekkend als Chris Griffiths hem in de D vond na een prima serie; Calnan ontketende een prachtige aanval in de volgende ronde voor 2-0.

Maar voordat Engeland zelfs maar de tijd had om op adem te komen, scoorde België zelf een magisch doelpunt, Arthur de Sloover knalde in het net; geen kans voor Payne in het doelpunt van Engeland.

Het was een ontmoeting van hoge kwaliteit en een uitstekende advertentie voor het spelniveau van de FIH Hockey Pro League.

Het laatste kwartier had het allemaal; Liam Ansell leek zeker te scoren, maar zijn poging raakte per ongeluk de scheidsrechter – gelukkig was hij in orde en leek zijn poging in ieder geval naast te gaan. Daarna had België een reeks corners gered, terwijl Payne opnieuw een briljante redding deed en toen kreeg James Gall een fantastisch schot net voordat België er zeker van leek te gaan scoren.

Met nog minder dan een minuut te gaan won België opnieuw een corner die Alexander Hendrickx binnensloeg om er 2-2 van te maken, en op de balans van de wedstrijd moet het gevoeld hebben dat er een doelpunt zou komen. Ongelooflijk, Engeland greep het nog steeds bijna met nog twee seconden te gaan toen er een duidelijke afbuiging op enkele centimeters van Bandurak kwam.

Dus elk één punt, en in de strafschoppenserie voor de bonuspunten ging Engeland rechtstreeks naar de top en keek nooit meer achterom. Payne was geweldig in het doelpunt van Engeland, redde er twee en dwong opnieuw een Belgische poging op de paal af, terwijl Roper, Albery en Ansell allemaal zorgden voor de thuisploeg.

Het sloot een geweldige wedstrijd af, stuurde het volle publiek met echte stappen naar huis en zorgde voor een prikkelende rematch op zondagmiddag.